Mrtvola ženy a shořelé BMW u Protivína. Máme podezřelého, oznámila policie

Rozřezaná v Protivíně

Jihočeská policie zadržela sedmadvacetiletého muže, kterého podezírá z násilné smrti mladé ženy. Případ souvisí s požárem vozidla BMW u Protivína na Písecku. Podrobnější informace k případu zatím poskytovat nebudeme, uvedla v pátek policie na Twitteru.

„Jihočeští kriminalisté zadrželi sedmadvacetiletého muže, který je pravděpodobným pachatelem závažného zločinu. Vše souvisí s nálezem zavražděné dívky poblíž vozidla BMW, které pachatel zapálil minulý víkend v sobotu u Protivína,“ sdělil CNN Prima NEWS policejní mluvčí Jiří Matzner.

Jak mladá žena zemřela, policisté zatím neuvedli. Podle předběžných informací byla v ohořelém voze, policie to však nepotvrdila. O více informací se hodlá podělit na pondělní tiskové konferenci.

Pátrat po možném pachateli a důležitých svědcích začala policie už začátkem tohoto týdne. Sháněla informace o pohybu černého BMW 120d na trase mezi Českými Budějovicemi a Protivínem. Neznámý člověk ho pak v sobotu vpodvečer zapálil u Protivína. „Zprvu jsme viděli kouř nad lesem. Asi za pět minut dorazily na místo hasičské vozy. Bylo jich asi šest,“ popsala obyvatelka Protivína.

„Předpokládáme, že poté, co pachatel vozidlo v sobotu kolem sedmé hodiny večer zapálil, se v okolí Protivína pohyboval,“ uvedl Matzner. „V souvislosti se zapáleným vozidlem vyšetřujeme zvlášť závažný násilný trestný čin,“ uzavřel.

Tagy: