Nepříjemné překvapení v pelhřimovské nemocnici: Ve sklepě si ustlal opilec, ukradl i matraci

Takto si nocležník ustlal v pelhřimovské nemocnici.

Nikdy nevíte, jaké překvapení na vás číhá ve sklepě

Nikdy nevíte, jaké překvapení na vás číhá ve sklepě. O tom by mohli vyprávět v pelhřimovské nemocnici. Muž posilněný alkoholem se rozhodl, že si v suterénu rovnou ustele. A protože chtěl mít spaní opravdu pohodlné, z lůžkového oddělení ukradl matraci, peřinu i polštář.

„Ten muž do těchto prostor vnikl oknem, které je viditelně poškozené. Následně si o kousek dál ustlal,“ ukázal na kameru CNN Prima NEWS ředitel nemocnice Michal Kozár. Nocležník nejspíš pelhřimovskou nemocnici dobře znal a na dlouhý večer po tmě nešel z prázdnou. Po nezvaném návštěvníkovi ještě zbyla hromádka nedopalků od cigaret a zbytek svačiny.

„Do našeho provozu nepatří, aby se nám tu někdo pohyboval, může dojít k jakýmkoliv škodám nebo ohrožení toho samotného jedince,“ dodává Kozár.

Opilý muž při své výpravě ale dělal takový hluk, že to jedné zaměstnankyni přišlo podezřelé, a tak ostraha nemocnice zavolala policii. „U muže byla provedena dechová zkouška na přítomnost alkoholu, výsledek dechové zkoušky byl pozitivní, s hodnotou 1,25 promile,“ sdělila policejní mluvčí Michaela Lébrová.

„Samozřejmě po této poslední události jsme zvýšili dohled nad areálem, tím ale že jsme zdravotnické zařízení, tak musíme zůstat přístupné pro veřejnost, takže nejde to zařízení nějak hermeticky uzavřít,“ vysvětlila Alexandra Knapová, mluvčí nemocnice.

Nezvaný nocležník se moc dobře nevyspal, způsobil škodu a nepořádek, a ještě má co vysvětlovat policii.

Tagy: