Válka na Ukrajině: Ve Lvově po útoku zadrželi špiona, Rusko střílelo do vlastních řad

Ukrajinský voják v Charkově

Ukrajinské síly zatkly ve Lvově muže podezřelé z podílu na přípravě ruského raketového útoku na město a ze špionáže. S odkazem na gubernátora Lvovské oblasti o tom informovala agentura AP. Ukrajinští vojáci u města Avdivka tvrdí, že zde Rusové použili zakázanou munici s fosforem. Informaci ale nebylo možné ověřit.

Generální štáb ukrajinských ozbrojených sil na Facebooku k aktuální situaci napsal, že ve městě Popasna v Luhanské oblasti na východě země ruské jednotky kvůli špatné komunikaci ostřelovaly z minometů vlastní pozice. Štáb rovněž informoval o pohybu kolon, které se snaží dodat ruským jednotkám chybějící výzbroj a výstroj. Kolonu ze vzduchu kryjí vrtulníky.

Rusko podle ukrajinského velení nadále nepostupuje podle vytyčených plánů a má logistické problémy. Přiznává mu však „částečný úspěch v některých směrech“. Ve Lvově hlídka zadržela muže, který sbíral informace o pohybu ukrajinské armády a fotografie kontrolních stanovišť a posílal je na ruská telefonní čísla.

Lvov na západě Ukrajiny v sobotu večer opakovaně zasáhly ruské střely, zranily přinejmenším pět lidí, poškodily infrastrukturu a zapálily sklad paliv.

Tagy: