Ruská válečná lodi, jdi do p***le, zopakovali Ukrajinci. Plavidlo měli zasáhnout raketou

Projekt 22160

Ukrajinští vojáci údajně zasáhli raketami ruskou válečnou loď Vasilij Bykov, která vešla ve známost jako agresor u Hadího oslova. Vojáci po jejím zásahu zopakovali slavnou větu – poslali ji do p***le.

„Ruská válečná lodi, jdi do p***le!“ vzkázali první den války ukrajinští pohraničníci posádce plavidla, která je vyzvala, aby se vzdali.

V pondělí ukrajinské bojové složky uvedly, že právě tuto ruskou loď zasáhli raketami z pobřeží Oděské oblasti. Tam se měl stroj pojmenovaný Vasilij Bykov zapojit do ostřelování. Mluvčí operačního velitelství Oděské regionální vojenské správy Serhiy Bratchuk řekl, že jedna ruská loď ztroskotala.

Ukrajinci zveřejnili video, které střelbu z raketometů na ruské plavidlo zachycuje. Znovu se také ozve slavná věta z prvního dne války. Ukrajinci zatím nejsou schopni říct, zda je plavidlo pouze poškozené, nebo úplně zničené.

🇺🇦 За попередньою інформацією ракетним залпом з узбережжя Одеської області як мінімум пошкоджений патрульний корабель...

Posted by Militarnyi on Monday, March 7, 2022

Rusko se k údajnému zničení lodi zatím nevyjádřilo. Její potopení by pro ně však znamenalo citelnou ztrátu. Vasilij Bykov je moderně vybavený stroj třídy Projekt 22160. Je dlouhý téměř sto metrů a využívá se hlavně při ochraně teritoriálních vod a hlídkování. V roce 2015 Rusko disponovalo pěti plavidly tohoto typu.

Tagy: