Ukrajinský stařík ukradl Rusům náklaďák plný zásob, předal ho krajanům. Video baví internet

Válka na Ukrajině trvá už více než měsíc. Během smutku a beznaděje se ale objevil úsměvný okamžik. Ukrajinskému staříkovi se podařilo zmocnit ruského nákladního vozu, ve kterém se nacházela munice a zásoby.

Celý příběh se měl odehrát v Sumské oblasti. Ukrajinští vojáci na sociální síť TikTok natočili ruský náklaďák s municí a zásobami pro ruskou armádu, který vojákům osobně předal starý pán. Ti pak muže za jeho úlovek pochválili.

„Nákladní auto s municí, dobrá práce,“ řekl nadšený voják na videu. Na záběrech se krátce objevil i starší pán, který vojákům svůj lup předal. Ukrajinští vojáci se bavili tím, že se mu podařilo auto ukrást ruské armádě.

Traktor si odvezl tank i raketomet

Nejedná se o první takový čin. Na začátku války se rozšířilo video s ukrajinským farmářem, který ukradl Rusům tank a odvezl ho traktorem do bezpečí. „Farmář ukradne tank. Kovový šrot je na Ukrajině velmi cenný, takže lidé jsou velmi nadšeni z toho, kolik peněz mohou vydělat získáním nepřátelských zbraní,“ napsala na Twitter ukrajinská politička Lesia Vasylenko.

Mimo jiné byl také zaznamenán případ, kdy farmář táhl za svým traktorem ruský raketomet. Jeden uživatel Twitteru tehdy žertem napsal, že ukrajinští zemědělci budou brzy třetí nejlépe vybavenou armádou na světě.

Tagy: