Unikátní pohled do zákulisí: Sparťané vystoupili z komfortní zóny, aby potěšili fanoušky

Dělají se akční fotky.

Mediální den Sparty

Život profesionálního hokejisty nespočívá jen v tréninku a zápasech. Hráči mají i jiné povinnosti, třeba natočit gólovou radost na kostku v aréně. A CNN Prima NEWS dostala exkluzivní příležitost nahlédnout, jak se říká, pod pokličku dalších klubových aktivit a zúčastnit se mediálního dne hokejistů pražské Sparty, kde všechno na novou sezonu vzniká. Ten byl letos ještě o něco výjimečnější, protože klub v prosinci oslaví 120 let od svého založení.

Pro hokejisty je to únik ze stereotypu i vystoupení z komfortní zóny, každý na to reaguje trošku jinak. „Nevím, proč mám pořád řvát,“ divila se na oko ofenzivní hvězda Michal Řepík do kamery CNN Prima NEWS. Ale pak zvážněl. „Ať jsou to kameramani, nebo fotografové, co to mají na starosti, snaží se z nás dostat to nejlepší,“ dodal s tím, že v Česku nic podobného nezažil, ale v Americe jde o normální věc.

ČTĚTE DÁL: Ledecký: Moji předci stojí za zrodem Sparty, pak i Slavie. V rodině nesbírá zlata jen Ester

Pražský klub akci, na které se podílí 50 lidí, plánuje dlouho dopředu, aby odsýpala. „Všichni hráči to mají nastavené tak, že tu stráví maximálně hoďku a půl, plánování je to hodně složité. Je to rozdělené na minuty a každý hráč ví, kde má být v jaký čas. Ale máme štěstí, že všichni nám jdou na ruku, protože potřebujeme vše udělat v jeden den,“ popsal zákulisí Vladimír Koča, expert na digitální média.

Ne každý vítá tyto aktivity s radostí. S někým je horší pořízení, naopak dobře k tomu přistupují hokejisté se zkušenostmi z ciziny. „Hráči, co si prošli NHL, vědí, že to je potřeba. Letos mě příjemně překvapil Michal Kempný, hodně jsou otevření cizinci, kteří jsou na to zvyklí z venku. S mladšími je někdy těžší pořízení a musíme je do toho roubovat, ale poradíme si s každým,“ dodal Koča.

A sparťanské fanoušky nabudil informací o novince v O2 areně. „Letos budeme mít nad ledem novou kostku, takže se ji pokoušíme využít naplno. Věci natáčíme tak, aby to vypadalo na ní nejlíp,“ popsal Koča.

Podívejte se ve videu výše, jak se točí grafiky na kostky nebo sociální sítě. Čím vším si musejí hokejisté projít a co jim přijde nejtěžší? A jak jejich snahu hodnotí fotograf?

Tagy: