Uprchlý vězeň si svobody dlouho neužil. Při vloupání spustil alarm, pak se schoval za koberci

Uprchlý vězeň vykradl obchod

Vlastní hloupostí se dostal 43letý recidivista, který utekl z vězení v Jiřicích, zpátky do rukou spravedlnosti. Namísto toho, aby se skrýval před policí, rozhodnul se ihned otestovat své zlodějské schopnost. Na svobodě si tak užil jen pár dnů. Policisté ho totiž nalezli schovaného za koberci v prodejně, kam se vloupal. Nyní je již zpátky za mřížemi.

Soudem potrestaný muž utekl z nestřeženého pracoviště 21. září. „Odchod z pracoviště není ničím neobvyklým, jelikož i mezi odsouzenými jsou lidé s poruchami chování, mnohdy i poruchami osobnosti,“ uvedla pro redakci Krimi zpráv mluvčí věznice v Jiřicích Hana Prokopová.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Obrovská tragédie na sídlišti v Žilině: Z okna paneláku vypadla žena, byla na místě mrtvá

Kroky vězně směřovaly rovnou do rušného hlavního města, a to konkrétně do Strašnic. Jen pár dní po útěku z vězeňského zařízení v Jiřicích se znovu vrátil k tomu, co ho dostalo za mříže, tedy ke krádežím. Své zlodějské schopnosti si hodlal vyzkoušet na prodejně se stavebním materiálem.

Tam se k jeho počínání nechtěli na kameru vyjadřovat. Uvnitř se ale choval stejně hloupě jako při útěku z výkonu trestu. Povedlo se mu totiž nejen spustit alarm, ale ještě si zablokoval únikovou cestu. Před policejní hlídkou se pak marně ukrýval za rolemi s kobercem.

„Přivolaní policisté muže na místě zadrželi pro podezření z trestného činu. Následně lustrací zjistili, že se jedná právě o uprchlého vězně, a provedenou prohlídkou u něj nalezli několik desítek tisíc korun a menší množství drog,“ přiblížila celou situaci mluvčí pražských policistů Eva Kropáčová.

Po čtyřech dnech na útěku se po výslechu na policejní služebně zloděj vrátil do starého a známého prostředí. Tato krátká epizoda mu pobyt ve věznici nejspíš ještě výrazně prodlouží.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Záhadná smrt mladé prostitutky. V nevěstinci ji našli nahou na toaletě, nedýchala

Tagy: