Z účtu Usaina Bolta zmizely miliony, zbylo jen pár tisíc. Legenda se měla stát terčem podvodu

Osminásobný olympijský vítěz Usain Bolt se dost možná stal obětí finančního podvodu. Podle právníků bývalý jamajský sprinter postrádá až 12,8 milionu dolarů (zhruba 281 milionů korun). Tyto peníze se zřejmě ztratily z Boltova účtu u investiční společnosti Stocks and Securities Limited (SSL). Záležitostí už se zabývá i policie.

Bolt peníze investoval prostřednictvím SSL zhruba před deseti lety. Světový rekordman v běhu na 100 a 200 metrů přišel podle svého manažera Nugenta Walkera na nesrovnalosti u svého konta během minulého týdne.

Boltovy peníze z účtů podle všeho zmizely. Podle agentury AP tak má slavný jamajský běžec aktuálně na kontě asi „jen“ 12 tisíc dolarů (zhruba 264 tisíc korun). Zmíněnou částku potvrdil i Boltův právní zástupce Linton Gordon. „Byla přijata všechna opatření, abychom tomu problému přišli na kloub. Prověřuje se celé portfolio,“ řekl manažer Walker.

Záležitost pozorně sledujeme

Právníci 36leté sprinterské legendy už investiční společnost kontaktovali a žádají, aby byly peníze na účet co nejdříve vráceny. V opačném případě Boltův tým chystá žalobu. Podle SSL přišlo o peníze více klientů. Samotná společnost prý zatím nezná konkrétní příčinu.

„Rozumíme tomu, že klienti touží po dalších informacích. Ujišťujeme, že tuto záležitost pozorně sledujeme. Naše klienty upozorníme na možné řešení, jakmile budou dané informace k dispozici,“ stojí v prohlášení SSL.

Bolt se i šest let po ukončení profesionální kariéry stále může pyšnit titulem nejrychlejšího sprintera v historii. Podle odhadů médií činilo jeho jmění před incidentem zhruba 90 milionů dolarů. Jen v roce 2016 vydělal na sponzorských smlouvách 32,5 milionu dolarů.

Tagy: