Utajovaná smrt vdovy po herci Menšíkovi: Matka zemřela minulý rok, přiznal její syn

Olga Menšíková, vdova po legendárním herci a baviči Vladimíru Menšíkovi, zemřela v roce 2023 ve věku 93 let. O její smrti informoval až nyní, s ročním odstupem, syn Jan Menšík deník Blesk.

Syn Jan potvrdil úmrtí Olgy Menšíkové při rozhovoru pro deník Blesk. „Maminka byla o rok mladší než táta, dožila se vysokého věku,“ uvedl. Naposledy se na veřejnosti objevila v roce 2017, kdy v rámci Febiofestu převzala za manžela pamětní medaili České mincovny. Poté se stáhla do ústraní a nadále udržovala rodinné soukromí.

ČTĚTE TAKÉ:  Halina Pawlowská je z nemocnice doma. Lépe mi ale není, nechala se slyšet

Menšíková, která byla druhou manželkou slavného herce, se nikdy nechtěla zviditelňovat, a to platilo i po smrti jejího manžela v roce 1988. Její jméno dokonce není uvedeno ani na rodinném hrobě na Olšanských hřbitovech v Praze, kde je Vladimír Menšík pochován. Hrob je označen pouze jako místo odpočinku rodiny Menšíkovy.

Syn Jan Menšík při vzpomínání na svou matku zdůraznil, že po narození sestry Martiny se Olga vzdala své kariéry zpěvačky a naplno se věnovala rodině. „Celý život dělala tátovi zázemí a starala se o rodinu, udržovala takový kruh bezpečí a soukromí,“ řekl.

Menšíková přispěla k uchovávání odkazu svého manžela, mimo jiné sestavením knihy Dary Vladimíra Menšíka. Její odchod zůstával v souladu s jejím celoživotním postojem k soukromí – bez zbytečné pozornosti veřejnosti.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Brzobohatý se bál, že z něj dělají monstrum. U soudu s Kuchařovou vypovídají vlivní novináři

Tagy:
rodina kultura úmrtí Showtime Vladimír Menšík Martina Menšíková Jan Menšík Olga Menšíková