Šílený útočník se sekerou v Praze. Napadl ženu s kočárkem, o den později dalších několik lidí

Policisté vyšetřují případ napadení na Praze 9.

Rozplétání případu vraždy v Kyjích a dalších útoků

Pražští policisté zadrželi muže, který je podezřelý ze čtvrtečního útoku sekerou na ženu s kočárkem v Hostavicích a také z pátečního napadení několika lidí v Kunratickém lese. Zabývají se také možností, že by útok na ženu, který kvalifikovali jako pokus o těžké ublížení na zdraví, mohl souviset s vraždou u Kyjského rybníka. Přímá indicie tomu ale zatím nenasvědčuje, sdělili na sociální síti X.

Podezřelý měl zaútočit na ženu s kočárkem ve čtvrtek v ulici U Hostavického potoka v Praze 9. Ve stejný den našli policisté u Kyjského rybníka mrtvolu muže. V pátek došlo k dalšímu útoku, tentokrát v Kunratickém lese. Útočník napadl seniora při běhání a způsobil mu otevřené poranění hlavy. Podle záchranářů byl zraněný při vědomí a během převozu byl mimo ohrožení života.

ČTĚTE TAKÉ: Drama na Praze 9. Muž měl zaútočit sekerou na ženu, pátrá po něm policejní vrtulník

„Policisté právě zadrželi muže podezřelého z napadení několika lidí v Kunratickém lese a ženy napadené sekerou v Hostavicích,“ napsala policie v pátek zhruba ve 13:30. Policejní mluvčí Eva Kropáčová poté řekla, že agresor zaútočil v Kunraticích minimálně na dva lidi. Jedním z nich byl podle záchranářů asi sedmdesátiletý muž, který byl při vědomí převezen do Thomayerovy nemocnice.

Senior byl mimo ohrožení života a kromě tržných ran na hlavě měl také pohmožděniny. „Byl ošetřen a podstoupí další odborná vyšetření,“ uvedla nemocnice na síti X. Druhý napadený byl podle Kropáčové ošetřen na místě.

Oba útoky by mohly souviset i s vraždou v Kyjích. „Případ včerejšího nálezu mrtvého muže u Kyjského rybníka byl kvalifikovaný jako vražda. Protože je to vzdušnou čarou asi 1,3 kilometru od místa útoku sekerou, musíme se zabývat i skutečností, že spolu mohou případy souviset. V tuto chvíli ale není žádná přímá indicie, že by tomu tak bylo,“ uvedli v pátek policisté na sociální síti X.

Zraněná mladá žena skončila v péči záchranářů, podle nich je mimo ohrožení života. „Byla po celou dobu zásahu při vědomí, načež jí byly zajištěny vitální funkce, ošetřeny rány a podána infuzní terapie,“ uvedli na sociální síti X pražští záchranáři. Po ošetření ji s ohledem na charakter zranění transportovali do traumacentra.

VIDEO: U rybníka v Praze byl nalezen mrtvý muž. Na místě zasahovaly všechny záchranné složky

Tagy: