Útočník, který pobodal dva muže na hlavě, skončil ve vazbě. Hrozí mu výjimečný trest

  • Téma: Krimi
  • ČTK
  • CNN Prima NEWS
  • Aktualizováno 25. října 2023 18:15
Útočník, který pobodal dva muže na hlavě, skončil ve vazbě.

Vazba na útočníka z Uherského Hradiště

Útočníka, který v neděli po hádce a pod vlivem alkoholu pobodal v chatové oblasti na Uherskohradišťsku dva muže, poslal soud do vazby. Už v pondělí navečer kriminalisté osmadvacetiletého muže obvinili z pokusu o vraždu. V tiskové zprávě to ve středu uvedla krajská policejní mluvčí Simona Kyšnerová. V případě prokázání viny hrozí muži až 20 let vězení, případně výjimečný trest.

Pokus o dvojnásobnou vraždu se stal v neděli večer. Muž posilněný alkoholem podle policie vnikl do chatky, kde po slovní rozepři a výhrůžce napadl ostrým předmětem dva muže ve věku 49 a 56 let. A způsobil jim několik bodnořezných ran, především v oblasti hlavy.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hrůzný nález v Hloubětíně. Při likvidaci požáru chatky hasiči odhalili torzo lidského těla

Oba napadení skončili v nemocnici, ze které byli po dvou dnech propuštěni do domácí péče. Útočníka policie zadržela bezprostředně po činu.

Útočník tvrdí, že si z osudného dne nic nepamatuje, protože v sobě měl prášky, které zapíjel alkoholem. Svého činu prý ale lituje: „Je mi líto, co se stalo, už se to ale nedá vrátit,“ sdělil CNN Prima NEWS.

Napadený zřejmě není žádné neviňátko a ve vězení byl už dokonce třikrát. Naposledy se po třech a půl letech za mřížemi vrátil na svobodu teprve před týdnem a sekat latinu moc dlouho nevydržel.

O dalším jeho osudu bylo ve středu po hodině jednání u soudkyně jasno. „Soud vyhověl návrhu státního zástupce a vzal obviněného do vazby z důvodu, že by jednak mohl opakovat trestnou činnost a jednak, že by se mohl vyhýbat trestnímu stíhání,“ sdělil CNN Prima NEWS žalobce Martin Malůš.

Osmadvacetiletému muži hrozí, že se do vězení brzy znovu vrátí, vyloučit se nedá ani výjimečný trest.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Dramatický zásah ve Zlíně. Opilého recidivistu zadržel policista v civilu

Tagy: