Muž s cepínem útočil v dějišti EURO poblíž fanoušků. Měl i Molotovův koktejl, policie střílela

Německá policie zneškodnila útočníka s cepínem a zápalnou láhví v Hamburku

Muž s cepínem útočil v dějišti EURO

Německá policie v neděli po poledni poblíž hlavní hamburské třídy Reeperbahn postřelila muže ozbrojeného cepínem a zápalným zařízením. Na X to uvedla policie, podle níž muž policisty ohrožoval. Server bulvárního listu Bild tvrdí, že muž útočil i na fotbalové fanoušky, kterých jsou při příležitosti mistrovství Evropy ve fotbale v centru druhého nejlidnatějšího německého města desítky tisíc. Policie to ale nepotvrdila, útok podle ní neměl s fotbalem souvislost.

Policie dále uvedla, že útočníkovi se nyní dostává lékařské péče. Agentura DPA napsala, že byl zasažen do nohy, Bild tvrdí, že je v ohrožení života.

ČTĚTE DÁLE: Policie v Praze zadržela Moldavana podezřelého z vraždy devítileté dívky v Německu

Server tohoto listu, který původně psal o útoku sekerou, také tvrdí, že muž zaútočil i na fanoušky, kterých se před zápasem Nizozemska s Polskem v centru Hamburku pohybuje na 40 000.

DPA ani policie to však nepotvrdily. „Podle současných poznatků to nemá s fotbalem žádnou spojitost,“ sdělil agentuře mluvčí policie. Muž podle něj vyšel z hospody v ulici Silbersackstrasse a v rukou měl cepín, kterým „výhružně“ mířil na policisty. Navíc držel Molotovovův koktejl, což dále vyostřilo situaci. Podle záběrů zveřejněných na X poté na místě padlo několik výstřelů.

Ve zcela jiné části Německa, ve městě Wolmirstedt poblíž Magdeburku, v pátek večer tři fotbalové příznivce pobodal a zranil 27letý Afghánec, dva z nich vážně. Muž podle policie ještě předtím „noži podobným předmětem“ zabil jiného Afghánce.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Smrt motorkáře zastavila provoz na dálnici za Prahou. Střetl se s nákladním vozem

Tagy: