Baldwin neštěstí oplakal. Podobně zemřel i syn Bruce Leeho, co vzkazuje jeho rodina?

Alec Baldwin a Brandon Lee

Baldwin při natáčení westernu Rust

Populární herec Alec Baldwin při natáčení westernu zřejmě omylem zastřelil hlavní kameramanku a postřelil režiséra. Tragédie probudila nešťastné vzpomínky v rodině Brandona Leeho. Syna legendy bojových filmů rovněž zastřelili na place.

Pro Ameriku je to šok. Pearl Harbor, Skrytá identita, Přátelé, to jsou některé trháky, kde se objevil hollywoodský herec Baldwin a bavil diváky svým umem. Při natáčení jeho nejnovějšího filmu Rust ale došlo k tragédii.

Baldwin měl v ruce pistoli z rekvizit, když se ozvala klapka a herec začal dle scénáře ve scéně střílet. Jenže zřejmě nešťastnou náhodou byly ve zbrani ostré náboje. Kulky trefily hlavní kameramanku Halynu Hutchinsovou, která později zemřela, a režiséra Joela Souzu, který leží ve vážném stavu v nemocnici.

Nejde ovšem o ojedinělé neštěstí. Děsivé vzpomínky má také rodina Brandona Leeho, syna legendárního propagátora bojových umění Bruce Leeho. Brandon také zemřel při natáčení. Jeho herecký kolega ho omylem zastřelil při natáčení filmu Vrána v roce 1993.

„Jsme s rodinou Halyny Hutchinsové i Joela Souzy a všemi, kteří byli součástí incidentu při natáčení filmu Rust,“ napsala na Twitter Brandonova sestra Sharon Leeová, která účet spravuje. „Už nikdy by se nemělo stát, aby byl kdokoli zabit zbraní na filmovém place,“ dodala.

Také řada dalších uživatelů dávala na sociálních sítích čtvrteční tragédii hned do kontextu smrti Brandona Leeho. Mnozí lidé si stěžují, že se Hollywood nepoučil a znovu muselo dojít k takové tragédii.

Sám Baldwin je zdrcený. Podle očitých svědků plakal před budovou policie v Santa Fe, kam přišel vypovědět o děsivé události.

Tagy: