Úžasný moment v baseballu. Fanoušek soupeře daroval míček malému klukovi, ten se rozplakal

Ryzí krásu sportu zase jednou připomněl moment v nejslavnější baseballové lize MLB. Chytit míček po homerunu je snem snad každého fanouška, který vyrazí na stadion. A přesně takový suvenýr si mohl domů odnést příznivec Toronta Blue Jays. Ale i když už měl kýžený předmět po dlouhém odpalu v ruce, rozhodl se ho vzdát. A udělal radost malému klukovi, který ani nefandil stejnému týmu.

Na pálku se na torontském stadionu postavil hráč hostujících Yankees Aaron Judge. Míček po nadhozu trefil naprosto ideálně a s velkou rezervou zaznamenal homerun. V poklidu se vydal na běh okolo všech met a netušil, jak dojemná scéna se odehrála o více než sto metrů před ním.

Míček skončil v prvním patře tribuny pod nohama fanouška Toronta. V baseballu nehraje roli, jestli kulatý předmět pálkou poslal mimo hřiště soupeř, nebo miláček domácího publika. Tak či tak jde o velmi ceněnou trofej. Ale šťastlivec Mike Lanzillotta se rozhodl kořist předat dál.

Napřed sice zvedl vítězně ruce nad hlavu, nicméně pak uviděl v řadě za sebou malého kluka v kšiltovce Yankees. Navíc, aniž by měl možnost to vidět, devítiletý Derek na zádech shodou okolností nesl jmenovku Judge – evidentně tedy třicetiletý autor homerunu patří mezi jeho oblíbence.

Lanzillotta neváhal a míček Derekovi daroval. Následovalo objetí a chlapci se z očí koulely slzy. Po zápase pak byli oba aktéři pozváni na hřiště, aby si pořídili památeční fotografii.

Dojemný okamžik se díky reportérům donesl i k Aaronu Judgeovi, který pak krátkým setkáním udělal Derekovi ještě větší radost. „Nezáleží na tom, jaký dres máte na sobě. Všichni jsou fanoušci. Všichni tento sport mají rádi. Je to skvělé, musím se na to video podívat. Jde o něco speciálního,“ konstatoval trojnásobný účastník Utkání hvězd v MLB.

Tagy:
Toronto baseball New York Yankees MLB fanoušek sport Toronto Blue Jays homerun Aaron Judge Major League Baseball