V budově BIS zasahovali policisté a hasiči. Na podatelně se objevila zásilka s neznámou látkou

V budově BIS zasahují probíhá zásah složek integrovaného záchranného systému.

Zásah hasičů a policie v BIS

V budově Bezpečnostní informační služby (BIS) v Praze zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Informaci pro CNN Prima NEWS potvrdil mluvčí hasičského záchranného sboru Martin Kavka. Mluvčí BIS Ladislav Šticha pro web iDNES uvedl, že se jednalo o „kontrolu zásilky“, která obsahovala neznámou látku. Tu zneškodňovali hasiči společně s chemiky. Následná chemická a biologická analýza ukázala, že nebyla nebezpečná.

„U vstupu do budovy BIS probíhá zásah všech složek integrovaného záchranného systému. Jedná se o kontrolu zásilky,“ uvedl ve čtvrtek odpoledne pro web iDNES.cz mluvčí BIS Ladislav Šticha. „Bezpečnostní systém BIS vyhodnotil jednu z prověřovaných zásilek jako potenciálně nebezpečnou. Na místo před hlavní budovou byli povoláni hasiči, policie a záchranná služba. Prvotní testování stále vykazovalo riziko nestandardního obsahu,“ vysvětlil důvod zásahu. Zásilka byla podle Štichy zachycena mimo hlavní budovu tajné služby na zabezpečeném místě.

ČTĚTE TAKÉ: Policista, který zaklekl dívku v Praze, odevzdal odznak. Za tvrdý útok mu hrozí i další trest

Podle policejního mluvčího Richarda Hrdiny se měla v zásilce nacházet neznámá chemická látka, kterou zneškodňovali hasiči společně s chemickým týmem. „Zásilka byla převezena do specializované laboratoře, kde provedená chemická a biologická analýza vyšla negativní,“ napsal večer Šticha. Jak se látka na místo dostala, policie nyní vyšetřuje.

Podle serveru Novinky.cz se hasiči v areálu pohybovali ve speciálních chemických oblecích s dýchací technikou.

V budově BIS také preventivně zasahovali záchranáři, avšak jejich asistence nebyla nutná.

„Není to žádné velké drama a zásah už v podstatě skončil,“ sdělil v 16:30 pro CNN Prima NEWS mluvčí hasičského záchranného sboru Martin Kavka.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Z pražské psychiatrie uprchl nebezpečný muž, varuje policie. Je podezřelý z loupeže

Tagy: