V Česku se začal prodávat vůz pro vyvolené. Má dveře, které se samy otevírají

Mercedes-Maybach S

Mercedes-Maybach S

Mercedes-Maybach nové generace je na českém trhu. Auto se prodává se dvěma motory a s cenou začíná na 4,25 milionu korun. Nabídne nejen nezvyklé dvoubarevné lakování karoserie, ale i unikátní technologie, které mají především zvýšit komfort na palubě.

Je to už sto let, co automobilka Maybach odhalila na autosalonu v Berlíně limuzínu pro bohaté továrníky označenou W3. Ta se stala jejím prvním sériovým vozem. Dnes patří do portfolia automobilky Mercedes-Benz, která pod jejím znakem staví nejluxusnější verze manažerské limuzíny třídy S. Vůz se loni představil v nové generaci a nyní se na český trh dostává i ve zmíněném provedení Mercedes-Maybach.

Maybach je na první pohled rozpoznatelný od Mercedesu třídy S. Má sice na přední kapotě logo stuttgartské automobilky, ale dostal unikátní masku chladiče, design disků kol nebo možnost zvolit si nezvyklá dvoubarevná lakování. Ta právě odkazují na dobové vozy Maybachu. Ale pozor, za takové provedení se připlácí. Za unikátní lak dá zájemce 393 tisíc korun, tedy jako za běžný nový automobil.

Stojí jako byt v Praze

Už ale ani základní pořizovací cena není nejnižší. Mercedes-Maycbach se prodává ve dvou provedeních. Osmiválcový model označený jako S 580 4Matic začíná na ceně 4 225 320 korun. Model S 680 4Matic poháněný královským dvanáctiválcem pak vyjde minimálně na 5 572 050 korun. Automobilka samozřejmě počítá s tím, že si klient vybere z bohatého seznamu příplatků.

Ty kromě zmíněného dvoubarevného lakování nebo unikátních barev přímo na přání mohou obsahovat třeba i natáčení zadní nápravy za 41 tisíc korun, které usnadní manévrování s dlouhou limuzínou. VIP cestující na zadních sedadlech pak potěší elektricky ovládané dveře, které se samy otevírají i zavírají, stačí jim jen dát příkaz přes displej tabletu. Vyjdou na 42 500 korun.

Bývá zvykem, že zájemci o takový vůz budou mít svého šoféra a nechají se vozit na zadním sedadle. Proto je součástí nabídky i sada pro šampaňské, která je složena ze dvou sklenek a na míru vyrobené vložky, jež je drží pevně na místě v loketní opěrce. Sada je součástí balíčku First Class. Připlatit lze také za multimediální systém s křišťálově čistým zvukem, který vyjde na 94 tisíc korun.

Parametry sportovního auta

Zajímavé je, že i když je Mercedes-Maybach zaměřen na komfort posádky, chlubí se parametry blízkými spíš sportovním vozům. Základní osmiválec má totiž výkon 370 kW (503 k) a točivý moment 700 Nm. Stovku pokoří za 4,8 sekundy. To motor V12 dosahuje výkonu 450 kW (612 k) a točivého momentu 900 Nm. Zrychlí z nuly na 100 km/h za 4,5 sekundy. Obě verze mají omezenou maximální rychlost na 250 km/h.

Zájemci o naprostý komfort mohou začít objednávat. Pokud je ale pro ně Maybach finančně příliš drahou záležitostí, nebo nesedí jejich vkusu, je nově možné vyzkoušet benzinový osmiválec také na palubě Mercedesu S 580 4Matic. Ten vyjde na 3 236 750 korun, tedy o téměř milion korun méně než přepychový stroj se jménem legendární automobilky.

Tagy: