Požár v Horních Počernicích: Hasiči evakuovali 20 lidí, záchranáři využili i Fénixe

Zásah hasičů v Horních Počernicích

V Horních Počernicích hořel byt

V jednom z bytů v pražských Horních Počernicích začalo v pondělí v podvečer hořet. Z domu bylo evakuováno 20 lidí a dvojice psů, dvě osoby se nadýchaly kouře a skončily v péči záchranářů. Záchranné složky o tom informovaly na sociální síti X. Zasahující hasiči již dokázali oheň dostat pod kontrolu.

„Několik jednotek hasičů zasahuje v Horních Počernicích v ulici Dobšická u požáru bytu. Nasazeny jsou dva vodní proudy, probíhá evakuace a záchrana osob ze zakouřených prostor domu,“ uvedli před 17. hodinou na sociální síti X pražští hasiči.

ČTĚTE TAKÉ: Tragédie v čínské ubytovně pro školáky: Během požáru zemřelo 13 žáků

O pár minut později informovali, že oheň mají pod kontrolou. „Zachránili jsme 20 obyvatel domu a dva psy. Poškozen je pouze byt, kde hořelo. Po ukončení zásahu se lidé budou moci vrátit zpět do svých bytů,“ dodali.

Na místě rovněž zasahovali se speciálem Fénix – vozidlem určeným pro hromadný transport osob – a dvěma posádkami také záchranáři. „Dvě nadýchané osoby budeme odvážet, dalších sedm máme ve Fénixu a budeme provádět měření hladiny oxidu uhelnatého,“ informovali na síti X pražští záchranáři.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Hrozivý požár truhlářské dílny na Brněnsku za miliony. Podívejte se na autentické záběry z pohledu hasičů

Tagy: