V hradeckém babyboxu našli pětidenního chlapečka i s doklady. Byl zabalený v dece

Pětidenního chlapečka i s doklady našli pracovníci záchranné služby v babyboxu v Hradci Králové. Na první pohled vypadalo miminko v pořádku, bylo zabalené v dece a na hlavě mělo čepičku. Doklady podle zakladatele sítě babyboxů Ludvíka Hesse mohou zkomplikovat adopci.

„V pondělí 12. září ve 12 hodin našli pracovníci Zdravotnické záchranné služby v Hradci Králové v babyboxu pětidenního zdravého chlapečka i s doklady,“ informoval Hess. Lékař ho prý ujistil, že je dítě na první pohled v pořádku. Bylo také slušně oblečené a zabalené do šedé deky a na hlavě mělo modrou čepičku.

Chlapeček nese jméno Petr a jde o čtvrté dítě odložené do hradeckého babyboxu. „Přiložené doklady jsou sice důkazem jisté serióznosti rodičů, kteří jej odložili, ale zcela jistě zkomplikují jeho adopci,“ doplnil zakladatel babyboxů v Česku.

Petr dostane od České mincovny zlatý novorozenecký dukát, kterým obdarovávají tradičně všechna děťátka z babyboxu. Letos jde už o 11. odložené dítě, celkově se jich ve schránkách objevilo 242.

Tagy: