Drsné záběry: Opilec v Mladé Boleslavi bil záchranáře pěstí, troufl si i na policisty

Opilec napadl záchranáře v Mladé Boleslavi.

Napadení záchranáři

Opilý agresor napadl 1. září na sídlišti v Mladé Boleslavi záchranáře a policisty. Nejprve jim jen nadával, poté přidal rány pěstí. Jednoho ze záchranářů udeřil dvakrát pěstí do obličeje, policisté schytali několik ran do krku a do břicha.

Opilec, kterého záchranáři a policisté pokládali na nosítka, slovně napadal všechny kolem sebe. Incident se odehrál na sídlišti v Mladé Boleslavi, navíc kousek od dětského hřiště. Agresor byl opilý a stále padal na zem. „Našli jsme ho pod stromem. Z důvodu silné intoxikace muž nespolupracoval a byl silně agresivní,“ popisoval jeden ze zasahujících policistů.

ČTĚTE TAKÉ: Mladík v Praze udeřil ženu a nadával jí. Kolemjdoucí ho tvrdě ztrestal, vše zachytilo video

Podle svědků se při předchozích pádech udeřil hlavou o zem. Hrozilo, že má vnitřní krvácení a další zranění, proto ho záchranáři chtěli ošetřit. Místo poděkování je ale začal častovat nadávkami a urážet je. „Když jsme kolegovi pomáhali dávat ho na nosítka, tak jsme ho z bezpečnostních důvodů museli připoutat, aby nespadl. V tu chvíli udeřil záchranáře zavřenou dlaní do oblasti obličeje,“ dodal policista.

A pokračoval i v sanitce, když mu chtěli policisté zacvaknout pouta. „Mě také napadl zavřenou dlaní do oblasti obličeje na levou stranu krku a kolegu do oblasti břicha,“ uvedl policista.

V tomto konkrétním případě vše nakonec dobře dopadlo, protože agresor nikoho nezranil. Podobné incidenty ale policisté podle svých slov řeší poměrně často. A agresivním pacientům čelí i samotní záchranáři. „Převládá agrese verbální, nicméně výjimkou nejsou ani fyzické útoky. Primárně se to týká výjezdů k opilým lidem. Co se týká těchto útoků, které evidujeme jako pracovní úraz, jsou jich jednotky ročně,“ potvrdila mluvčí středočeských záchranářů Monika Nováková.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Útok nožem v Domažlicích. Hrdinou dne je ředitel školy a učitelka, zraněné dívky jsou už doma

Tagy: