V Novém Městě nad Metují hořela hala s chemikáliemi. Dým byl vidět kilometry daleko

Hasiči zasahují u požáru v Novém Městě nad Metují.

Na Náchodsku hoří průmyslový areál

V Novém Městě nad Metují na Náchodsku hasiči od zhruba 7:00 hasili požár v průmyslovém areálu. Oheň zasáhl halu, v níž byly uloženy chemikálie. Z místa požáru v Náchodské ulici v západní části města se zpočátku valil hustý dým, který byl vidět zdaleka, řekla mluvčí hasičů Martina Götzová.

„Na místě jsou profesionální i dobrovolné jednotky hasičů. Hasební zásah probíhá, zároveň děláme průzkum,“ napsali hasiči následně na Twitteru. Na místě zasahovalo 9 jednotek hasičů se 13 kusy techniky, z toho 11 stříkaček a dva automobilové žebříky. Přítomni byli také specialisté s mobilní laboratoří na měření koncentrace zplodin v ovzduší. Požárem totiž byla zasažena také hala s uskladněnými chemikáliemi.

Požár dostali hasiči pod kontrolu asi za hodinu a půl. Teď monitorují případný únik nebezpečných látek do ovzduší a kanalizace. „Hlídáme také čistírnu odpadních vod a řeku Metuji,“ uvedli na twitterovém účtu. Škoda byla vyčíslena asi na 10 milionů korun. Jeden pracovník utrpěl popáleniny a záchranáři jej vrtulníkem převezli do nemocnice. Příčinu požáru hasiči a policie vyšetřují, řekla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Tagy:
požár hasiči Twitter vzduch chemikálie dým Metuje okres Náchod Nové Město nad Metují průmyslová zóna