V souvislosti se zločinem na FF UK bylo prošetřováno 165 lidí. Čtyři skončili na psychiatrii

Střelba na Filozofické fakultě v Praze

Zásah policie proti střelci na FF UK

Policie se dosud zabývala 165 skutky, které mají návaznost na tragickou střelbu na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) v Praze. V 93 případech zahájila úkony trestního řízení, ve 12 z nich jsou ukončeny. Na úterní tiskové konferenci to řekl náměstek policejního prezidenta Tomáš Kubík.

Nejčastějšími skutky jsou podle Kubíka schvalování trestného činu (34 případů) a nebezpečné vyhrožování (29), následují násilí proti skupině obyvatel a jednotlivci a šíření poplašné zprávy. V pěti případech jde podle náměstka o cizince.

ČTĚTE TAKÉ: Policisté našli další dopis od střelce z univerzity. Vyloučili jeden z hlavních motivů

Nejvíce skutků policie zaznamenala v Praze, dále v Moravskoslezském, Ústeckém, Středočeském a Jihomoravském kraji. „Nikdo zatím není ve vazbě, nicméně čtyři osoby jsme převezli k psychiatrickému vyšetření,“ řekl Kubík.

Při střelbě v budově fakulty v centru Prahy 21. prosince přišlo o život 14 lidí, mezi nimiž byli studenti a pedagogové. Po útoku pachatel, který byl podle policie studentem fakulty, spáchal sebevraždu.

Tagy:
policie Středočeský kraj Jihomoravský kraj Moravskoslezský kraj Ústecký kraj Praha 21 Praha Policie České republiky Filozofická fakulta Univerzity Karlovy Tomáš Kubík