V Tanzanii havarovalo dopravní letadlo, skončilo v jezeře. Zahynuli nejméně tři lidé

Ilustrační foto

Spadlo letadlo v Tanzanii

V Tanzanii havarovalo dopravní letadlo místních aerolinií, při pokusu o přistání skončilo ve Viktoriině jezeře. Při nehodě zahynuli nejméně tři lidé, uvedla s odvoláním na tanzanská média agentura Reuters. Podle dřívějších zpráv se podařilo zachránit už nejméně 26 lidí ze 43, kteří byli na palubě.

Středně velké letadlo na lince z tanzanské obchodní metropole Dáresalám patrně kvůli špatnému počasí minulo letiště ve městě Bukoba a skončilo ve Viktoriině jezeře. Přepravovalo 39 cestujících, vedle nich byli na palubě dva piloti a další dva členové posádky, sdělila agentuře AFP policie.

Očitý svědek místní stanici popsal, že letadlo se za špatné viditelnosti přibližovalo k letišti způsobem, ze kterého bylo patrné, že něco není v pořádku. Letadlo se podle něj v jednu chvíli k letišti natočilo, ale minulo ho a zamířilo do jezera. V oblasti byl v době nehody prudký déšť a mlha.

Četné fotografie a videozáznamy nehody zachycují letadlo částečně ponořené v jezeře nedaleko od břehu. Vidět jsou i čluny s lidmi a množství přihlížejících, kteří stojí na břehu nebo v mělké vodě. Záchranáři se podle místních médií snažili pomoci lidem uvězněným uvnitř stroje a záchranné složky se pokoušely letadlo vyzdvihnout z vody pomocí lan a jeřábu.

Společnost Precision Air je největší soukromou leteckou společností v Tanzanii, uvedla agentura Reuters. Letadlo, které v Tanzanii havarovalo, vyrábí francouzsko-italská společnost ATR. Stroj má podle konfigurace kapacitu pro přepravu 30 až 50 lidí.

Tagy: