V troskách ponorky Titan se našly zřejmě lidské pozůstatky. Důkazní materiál míří do USA

Americká pobřežní stráž ve středu informovala, že z trosek turistické ponorky Titan zřejmě získala lidské pozůstatky a že tento důkaz odveze do Spojených států. Ponorka implodovala při plavbě k potopenému parníku Titanic, zemřelo všech pět lidí na palubě.

Loď s troskami ponorky ve středu přistála u kanadských břehů. Americká pobřežní stráž v prohlášení vydaném ve středu večer informovala, že má trosky a důkazní materiál z mořského dna, mezi kterými jsou pravděpodobně i lidské pozůstatky. „Tyto důkazy poskytnou vyšetřovatelům z několika zemí zásadní vhled do příčin této tragédie,“ uvedl Jason Neubauer, hlavní vyšetřovatel pobřežní stráže. „Je nutné odvést pořádný kus práce, abychom pochopili, co vedlo ke katastrofální zkáze Titanu a abychom pomohli zajistit, že se podobná tragédie už nikdy nestane,“ dodal.

Malá ponorka Titan se pohřešovala pět dní poté, co se s ní přerušilo spojení. Minulý čtvrtek se při rozsáhlé pátrací akci našly její trosky a americká pobřežní stráž uvedla, že lidé v ní pravděpodobně zemřeli při implozi.

ČTĚTE TAKÉ: PŘEHLEDNĚ o zkáze ponorky Titan. Co zabilo členy posádky, kdo byl na palubě a co bude dál?

Tagy: