Pro ženy se mi píší texty snáze. Cítím se s nimi lépe, říká Václav Kopta v KB Interview

Václav Kopta prožije konec roku s manželkou v italském Římě.

KB INTERVIEW: Václav Kopta

Herec, textař, včelař nebo třeba řidič autobusu. To je Václav Kopta, který je mužem mnoha profesí. Právě on bude dnes hostem KB Interview a s moderátorem Martinem Moravcem promluví třeba o filmu Sněženky a machři. Prozradí i mnoho dalších zajímavostí.

Jako teenager byl Václav hvězdou. Fešák, za kterým se každá žena otočila. V sedmnácti letech hrál jednu z hlavních postav ve filmu Sněženky a machři. „K té roli byla podmínka, abych uměl lyžovat. Ale já jsem to neuměl a zatajil jsem to v touze po hlavní roli. Tak jsem na otázky, zdali budu aspoň umět předstírat, že jsem členem prvního družstva, suverénně řekl, že ano,“ usmívá se Václav Kopta.

„Přivedl jsem režiséra do rozpaků, na place zjistil, že jezdím stylem, kterému se říká stará Vajtingrová. Musel za mě jezdit na lyžích chlapec podobné postavy z družstva vrcholového sportu,“ dodává herec.

Václav Kopta v roli textaře

Václav Kopta pochází z velmi zajímavého rodu. Jeho tatínek Pavel byl známý textař a napsal několik hitů pro Hanu Hegerovou. Dědeček Josef a strýc Petr se rovněž živili psaním. Talent na slovo zdědil i Václav Kopta, i on napsal několik hitů. „Já se dodnes za textaře nepovažuju. I když řada mých spolupracovníků by byla ráda, kdybych se celoživotně věnoval textařině. Ono je to ale dost nevděčné povolání. Moje nejoblíbenější píseň je ale text k písni Petr a Lucie,“ říká Kopta.

„Z hlediska tvorby pro zpěvačky jsem mnohem úspěšnější. Pravděpodobně se lépe dokáži vcítit do ženské mysli, protože jinak by mi to vracely a házely pod nohy. Holky uvažují naprosto jinak a vnímají svět daleko citlivějšíma očima. A pro milostný song je to živná půda,“ říká herec a dodává, že se cítí v ženském prostředí mnohem lépe, a to nejen jako autor.

Kromě toho, že moderuje, hraje a píše, si před lety udělal řidičák na autobus. Také u své vily na pražské Hanspaulce včelaří. Více o Václavu Koptovi uvidíte dnes v KB Interview Martina Moravce ve 21:25.

Tagy: