Do Štědrého dne zbývají hodiny. Přinášíme tipy na dárky na úplně nejposlednější chvíli

Pár hodin zbývá do Štědrého dnes a rozbalování dárků pod vánočním stromečkem. Většina už má dárky nakoupené. Těm, kteří ještě neměli čas se pořizování dárků věnovat nebo patří mezi notorické nákupčí na poslední chvíli, přinášíme několik zaručených tipů.

VOUCHER NA NÁVŠTĚVU PRAŽSKÝCH VĚŽÍ

Jedinečný vánoční dárek, který můžete rozbalovat postupně v průběhu celého příštího roku. Tato vstupenka umožní návštěvu sedmi nejkrásnějších pražských věží s romantickými výhledy. Poukaz lze ještě objednat 23. prosince a uplatnit od 1. února 2021 kdykoliv až do konce příštího roku, a to s ohledem na vývoj koronavirové situaci.

Koupíte na https://eshop.prague.eu/ , cena 599 Kč

DESIGNOVÁ TERMOSKA

Moderní termoska na nápoje nebo pokrmy potěší dívky i tatínky. Výběr typů je pestrý, od minimalistických, až po vesele barevné. Vybírejte vždy kvalitní materiál a ty, které se dobře udržují a mají spolehlivě těsnící víčka.

BLACK+BLUM Food Flask, Naoko.cz, 869 Kč

KLUB MILOVNÍKŮ PONOŽEK

Dárek z Klubu Pánů z Ponožkovic se neskládá pouze z ponožek, jež obdarovaný obdrží pod stromečkem, ale také z navazujícího členství v ponožkovém klubu. Dotyčný gentleman tak bude od ledna dostávat přímo do své poštovní schránky další páry ponožek, a to každý měsíc po dobu trvání členství (2, 3, 6 či 12 měsíců). Od pondělí 21. prosince je možné objednávat dárkový certifikát, který po vytištění poslouží jako pěkný dárek.

Ponozkovice.cz, cena dle produktu

LUXUSNÍ MÜSLI

České cereálie Mixit, slavnostně zabalené v tvrdých tubusech, zakoupíte po celé republice v mnoha supermarketech a obchůdcích. Vybírat můžete z desítek druhů směsí, včetně vánočního müsli. Kromě fyzického dárku můžete koupit také elektronický poukaz.

MIXIT, cena dle produktu

SÝROVÉ HODY

Litovelská sýrárna, která má sýrové butiky v mnoha městech a jejíž produkty nabízejí obchodní řetězce, připravila pro své fanoušky jedinečné vánoční balíčky plné delikates. V každém balíčku najdete navíc kupón na 15procentní slevu při nákupu nad 350 korun ve všech kamenných prodejnách.

La Formaggeria Gran Moravia, ceny od 199 Kč

DŘEVĚNÁ PLNÍCÍ PERA

Michal Čiliak pod svou značkou WOOD DESIGN ručně vyrábí luxusní dřevěná psací pera. Zpracovává pečlivě vybrané dřeviny, každý kus je originál. Překrásný dárek, který můžete nechat opatřit gravírováním, se hodí pro unikátní příležitosti, pro osobité nositele nebo jen tak pro radost, v pozlaceném nebo kovovém provedení. Plnící nebo kuličkové pero už Ježíšek letos dodat nestihne, ale můžete pořídit dárkovou kartu.

Michalciliak.cz, cena dle produktu

HAVLÍKOVA PŘÍRODNÍ APOTÉKA

Havlíkova přírodní apotéka vychází z receptur věhlasného českého lékárníka PhMr. Karla Havlíka. Byl vášnivým sběratelem receptur na výrobu kosmetiky. Jeho zájem po starých a kvalitních recepturách sahal do 17. století. V době komunismu však své činnosti zanechal a recepty uložil hluboko na dně skříně. Jeho vnučka Anna se chopila iniciativy a oživila zapomenuté receptury. Prvotřídní organickou kosmetiku zakoupíte v kamenných obchodech a částečně také v drogériích DM.

Havlíkova přírodní apotéka, cena dle produktu

ŠPERKY PANDORA

Šperky značky Pandora udělají radost malým i velkým slečnám stejně jako zralým ženám. Třpytivá kolekce Pandora Timeless s náramky, náhrdelníky, přívěsky, prsteny a náušnicemi se hodí nejen k Vánocům, ale také jako slušivý doplněk ke každodennímu outfitu.

Pandora, cena dle produktu

NOŽÍK RYBIČKA

Kapesní zavírací nůž, se kterým se pojí nejedno dětství a dospívání a vyvolává nostalgické vzpomínky. Firma Mikov legendární „rybičku“ vyrábí také v malovaném, zdobeném nebo i luxusním provedení z drahých kovů.

Mikov, cena podle typu

PRAKTICKÉ VOUCHERY

Na poslední chvíli se vyplatí přemýšlet o praktických dárcích do obálky. Nejjednodušší je sice věnovat peníze, ale přece jen je lepší vymyslet něco konkrétního. Můžete volit voucher do nábytkářského domu Ikea, elektronickou dálniční známku, kupon na MHD, dárkovou kartu na čerpání pohonných hmot, do lékárny nebo poukaz určený k nákupu potravin u některého z českých internetových obchodů.

A nebo někomu napište osobní dopis nebo nakreslete obrázek.

Tagy: