Vánoční zázrak: Rodina zachránila život postiženému seniorovi. Ztratil se ve sněhové bouři

V americkém státě New York došlo k malému vánočnímu zázraku. Mladá rodina tam zachránila život mentálně postiženému seniorovi, který se ztratil v silné sněhové bouři. Zmateného muže se silnými omrzlinami přivedli do svého domova na Štědrý den a začali shánět pomoc. Ta však od záchranných složek kvůli extrémnímu počasí nepřicházela. Matka tří dětí, která se muže ujala, proto vzala věc do vlastních rukou.

„Našla jsem ho včera na ulici. Slyšela jsem, jak volá o pomoc,“ popsala na Facebooku situaci ze Štědrého dne Sha’kyra Aughtryová z Buffala ve státě New York. Z mrazu a sněhové vánice pak muže do bezpečí odnesl její přítel. Čtyřiašedesátiletý Joe White utrpěl těžké omrzliny. „K rukám měl přimrznutou nákupní tašku, musela jsem ji odříznout a fénem roztavit led z jeho prstů,“ vysvětlila zachránkyně. Ruce měl tak nateklé, že mu za pomoci zahradních nůžek musela přeštípnout prsten.

Woman Saves 64-Year-Old Stranger’s Life During Buffalo Blizzard

'He wasn't going to die in front of my kids' — This woman saved the life of a 64-year-old stranger who had gotten lost outside during the Buffalo, NY, blizzard

Posted by NowThis on Wednesday, December 28, 2022

Sha’kyra vyděšeného muže uklidnila, umyla a dala mu najíst, zároveň se okamžitě pokoušela mu zajistit profesionální pomoc. Vzhledem k vysokému vytížení záchranářů v době sněhové bouře a špatné dostupnosti jejího domu kvůli závějím však pomoc nepřicházela po dobu dvou dnů. Dobrosrdečná žena se proto rozhodla využít sílu sociálních sítí.

„Volala jsem úplně všem, všechny jsem žádala o pomoc. Nechtěla jsem to dělat, snažila jsem se být ohledně situace citlivá a udržet ji v soukromí, ale nikdo nám nepomohl,“ vysvětlila Aughtryová v živém vysílání na Facebooku. „Volala jsem Národní gardu i linku 911, všichni mi říkají, že jsme na seznamu. Nechci být na žádném seznamu, ten muž tady neumře. Někdo pro něj musí přijet,“ prosila veřejnost ve svém příspěvku.

Neutuchající snaha zajistit pomoc za každou cenu se vyplatila a pro Joea přijel muž s autem, jež se se závějemi dokázalo vypořádat. Spolu s Sha’kyrou pak odjeli do nemocnice, kde seniora umístili na jednotku intenzivní péče, informovala stanice CNN.

Zachovala se jako anděl

Joeova sestra Yvonne je Sha’kyře i její rodině za záchranu bratra velmi vděčná. „Zachovala se jako anděl, vzala si domů na Vánoce naprosto cizího muže. Jsem si jistá, že bez ní by Joe zemřel. Nyní mám další rodinu. Sha’kyra je jako moje nová sestra a její děti jako moji synovci,“ popsala v emotivním rozhovoru pro CNN.

Joe žije v komunitním centru a pracuje v místním kině. Zřejmě se pokoušel dostat domů, když se ve sněhové vánici ztratil. „Má mentální kapacitu jedenáctiletého dítěte. Bez pomoci by určitě zemřel a byl jen další statistikou této bouře,“ sdělila Yvonne stanici CBS.

Tagy: