Vánoční zázrak. V útulku poprvé za 50 let nezbyl jediný pes, zaměstnanci jsou nadšení

Útulek v americké Pensylvánii zůstal přes Vánoce zcela prázdný

Útulek zachránil zbědovaného psa

Před pouhými dvěma týdny byl útulek pro zvířata SPCA v americké Pensylvánii téměř plný. Kotce byly plné psů bez domova. Nyní tu poprvé za téměř 50 let není ani jeden pes. Všichni už totiž tráví svátky na konci roku s novými majiteli, informovali zaměstnanci.

„Říct, že jsme více než nadšeni, by bylo velmi slabé. Naši zaměstnanci spolu s dobrovolníky tvrdě pracovali každý den, aby se postarali o zvířata v naší péči a ujistili se, že skončí v dobrých rukách. Totot je poprvé za 47 let, kdy je SPCA v okrese Adams County během vánočních svátků zcela prázdný. Je to zázrak,“ stálo v pátek na facebookovém profilu útulku.

ČTĚTE TAKÉ: Markéta leží po vážné nehodě ve vigilním kómatu. Její rodiče věří ve vánoční zázrak

Pro CNN pak zařízení doplnilo, že vlastně eviduje jednu zatoulanou kočku, která se do útulku dostala v době vydání příspěvku na Facebooku.

Celkově SPCA letos přijalo 598 zvířat, 125 zatoulaných pak opět spojilo s jejich majiteli. Podle odhadů se přijmou útulky v USA každý rok přes šest milionů domácích mazlíčků. Přibližně 920 tisíc z nich je pak utraceno, cituje CNN americkou neziskovou organizaci pro ochranu zvířat ASPCA. Zvířat s tímto smutným osudem ale postupně ubývá, například v roce 2011 bylo utraceno 2,6 milionu psů a koček z útulků.

Tagy:
pes Facebook Vánoce zázrak útulek Pensylvánie USA Adams County American Society for the Prevention of Cruelty to Animals