Markéta leží po vážné nehodě ve vigilním kómatu. Její rodiče věří ve vánoční zázrak

Sbírka po nehodě

Sbírka po nehodě

Rodiče šestadvacetileté ženy z Novojičínska doufají v zázrak. Třeba i v ten vánoční. Jejich dcera měla před časem velmi vážnou nehodu a v současné chvíli leží ve vigilním kómatu. Její blízcí doufají, že se už brzy probudí. Měla obrovskou smůlu – do auta, ve kterém jela, narazil šofér, který měl už osmkrát odebraný řidičský průkaz. Naposledy mu ho přitom vrátili právě v den nehody.

Markéta byla až do letošního 14. dubna plná života, pracovala jako zdravotní sestra, všem pomáhala, a hlavně milovala auta. To ji ale málem stálo život. Když jela s kamarádem, čelně do nich narazil nezodpovědný a bezohledný řidič.

ČTĚTE TAKÉ: Skutky, které prospívají zdraví. Vědci odhalili, jaký vliv má laskavost na psychiku člověka

„Měla těžké poškození mozku, od pasu rozřezané břicho, přišla o slezinu a vzali jí i velkou část tlustého střeva,“ sdělil CNN Prima NEWS zdrcený otec Jaroslav König.

Viník nehody zemřel. Markéta je po osmi měsících konečně z nemocnice doma. Nachází se ve vigilním kómatu, což je hluboká porucha vědomí, při němž pacient působí dojmem, že se probral. „Je to strašně náročné. Nespali jsme. Neustále poslouchám, jestli v noci dýchá,“ dodala její matka.

Markéta dělá ale pokroky a už reaguje na otázky mrkáním. Podle její maminky je na ní vidět, že ví, co se kolem děje. „Ona by se jinak neusmívala, neplakala by emotivně, když jí ukazujeme rodinná videa,“ myslí si žena.

Rodiče z toho mají radost, zároveň je v nich ale obrovská zloba a kladou si otázku, jak je možné, že viníkovi nehody stále dokola vraceli řidičák, který mu policisté odebrali už osmkrát.

„Řidičský průkaz si po tomto zákazu řízení převzal ten osudný den v osm hodin a o dvě hodiny později způsobil onu tragickou dopravní nehodu,“ popsal advokát Jan Morávek.

Aby se Markéta probudila z kómatu a rozcvičila ruce a nohy, potřebuje speciální rehabilitaci. Jenže rodiče to sami nezvládnou. Nezbývá jim než věřit, že do sbírky na platformě Donio přispějí třeba i diváci televize Prima.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Přemýšlí vaše dítě o sebevraždě? Expert popsal, jaké kroky tragédii předcházejí

Tagy:
peníze nehoda sbírka Novojičínsko Donio vigilní kóma ESG Markéta Königová