Vážná nehoda dvou vozů na Blanensku: Jeden člověk zemřel na místě, druhý v nemocnici

Vážná nehoda dvou vozů na Blanensku

Vážná nehoda dvou vozů na Blanensku

U Bořitova na Blanensku se v sobotu dopoledne čelně střetly dva osobní vozy, jeden člověk při nehodě zemřel, druhý následně v nemocnici. Další dva lidé se zranili středně těžce. Silnice byla asi hodinu a půl uzavřená, poté se jezdilo jedním z jízdních pruhů. Uvedli to mluvčí policie David Chaloupka a záchranné služby Michaela Bothová.

Nehoda se stala po 09:20 na silnici I/43. „Čelně se střetly dva vozy, ještě jeden další s nimi přišel lehce do kontaktu,“ uvedl Chaloupka.

ČTĚTE DÁLE: Muž zázračně přežil pád ze sedmého patra v Praze. Byl na vycházce z psychiatrické léčebny

Bothová sdělila, že jeden člověk zemřel ještě před příjezdem záchranářů. „Už jsme mu bohužel nemohli pomoci. V péči jsme měli těžce zraněného pacienta, kterého jsme po ošetření na řízené ventilaci letecky transportovali do Fakultní nemocnice Brno. Další dva středně těžce zraněné pacienty jsme po ošetření převezli do Úrazové nemocnice,“ uvedla Bothová. Chaloupka odpoledne informoval o tom, že zemřel i jeden z pacientů v nemocnici.

Dopravu policie asi hodinu a půl odkláněla, po 11:00 se začalo jezdit jedním z jízdních pruhů. Kolem poledne už byl provoz obnovený zcela. Okolnosti a příčinu havárie policie vyšetřuje.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Hasiči bourali při výjezdu k nehodě na Tachovsku. Pět z nich skončilo v nemocnici

Tagy:
nehoda silnice dopravní nehoda Jihomoravský kraj úmrtí pacient srážka Blanensko Bořitov katastrofy, nehody a mimořádné události nehody a mimořádné události silniční nehoda