Vážná nehoda na D3 u Tábora: Auto narazilo zezadu do vozu silničářů, dva lidé jsou zranění

Na dálnici D3 u Tábora narazilo v pondělí auto zezadu do vozu údržby silnic. Nehoda se stala za sjezdem na Čekanice ve směru na Prahu. Zasahovala i letecká zdravotnická služba. Dva lidé byli zraněni, informovali policisté na sociální síti X.

„Z důvodu vážné dopravní nehody dvou vozidel je uzavřená dálnice D3 na 74. kilometru ve směru z Tábora na Prahu,“ napsali dopoledne v příspěvku na sociální síti X policisté. Jeden pracovník Správy a údržby silnic je zraněný, stejně jako řidič, který nehodu způsobil.

ČTĚTE TAKÉ: Havárie vojenského jeepu z druhé světové války na Novojičínsku. Z kabrioletu vylétli dva lidé

Mluvčí záchranářů Petra Kafková informovala, že oba utrpěli středně těžká poranění. „Na místo dorazily dvě pozemní jednotky a vrtulník Letecké záchranné služby. V dodávce zůstal zaklíněný muž, který utrpěl středně těžká mnohočetná zranění. Záchranáři pacientovi dali krční límec, zajistili žilní vstup a podali léky proti bolesti. Po vyproštění ho letecky transportovali do traumacentra českobudějovické nemocnice,“ uvedla Kafková.

Druhý zraněný muž podle ní utrpěl středně závažné zranění hlavy a záchranáři ho odvezli na úrazové oddělení do táborské nemocnice.

Na místě zasahovali také hasiči. „Táborská jednotka vyprošťovala řidiče zaklíněného ve voze a poskytla mu předlékařskou pomoc. Hasiči zlikvidovali únik paliva pomocí sorbentu a záchytné vany,“ napsali na sociální síti X.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Těžká nehoda na D46. Do stojícího auta s šipkou vletěla dodávka, při střetu se zranilo pět lidí

Tagy: