Vážně nemocný Jan Kačer bojující s cirhózou jater poslal vzkaz. Vypadá to špatně

Na letošní rok herec Jan Kačer nebude vzpomínat v dobrém. V červnu přišel o svou milovanou manželku, herečku Ninu Divíškovou, na podzim prodělal náročnou operaci srdeční chlopně a před několika týdny mu lékaři diagnostikovali cirhózu jater.

Herce Jana Kačera sužují vážné zdravotní problémy. Když mu lékaři oznámili, že má cirhózu jater, byl to pro něj šok. Tuto nemoc, s kterou podle zákulisních informací bojuje i prezident Miloš Zeman, většinou způsobuje dlouhodobě nadměrná konzumace alkoholu. Letos pětaosmdesátiletý herec se ovšem dušuje, že mu nikdy neholdoval a celý život žije střídmě

Navíc mu otékají nohy a kvůli tomu se mu velmi špatně chodí. Podle posledních zpráv, to s ním nevypadá vůbec dobře. Když ho redakce CNN Prima NEWS kontaktovala s prosbou o rozhovor, jindy vstřícný a ochotný Jan Kačer se omluvil s tím, že mu to jeho zdravotní stav neumožňuje. „Jsem nemocnej, mlčím. Děkuji za pochopení,“ odepsal v SMS zprávě Jan Kačer.

Poslední roky si Kačer vytrpěl své. Jeho manželka, herečka Nina Divíšková, se kterou byl sedmapadesát let, onemocněla Alzheimerovou chorobou a psychicky to pro oba bylo velmi vyčerpávající. „Nesnáším tu nemoc. Mám čím dál víc Ninu rád. Čím je hubenější, tím víc ji mám rád. Ale ty projevy nemoci, sobecké výkřiky a poroučení: ‚Dej mně pivo, dej mně cigaretu.‘ A jak se opakuje, jak zapomíná, to mě tak neobyčejně se*e, že na ni někdy i řvu,“ popsal v minulosti pro časopis Instinkt. Svým křikem se prý v manželce snažil probudit tu noblesní dámu, kterou Divíšková bývala.

Jedinou jeho radostí jsou nyní jeho děti, devět vnoučat a čtyři pravnoučata, ke kterým každým dnem přibude páté. Měla by to být holčička.

Tagy: