Ve stopách Reagana a Arnieho? Hollywoodská star zvažuje kandidaturu na guvernéra

Hollywoodská hvězda první kategorie a držitel Oscara Matthew McConaughey uvedl, že vážně uvažuje o kandidatuře na guvernéra ve svém domovském Texasu. Herec je známý třeba z filmů Čas zabíjet, Kontakt, Maximální riziko, Vlk z Wall Street, Gentlemani, Interstellar nebo z úspěšného detektivního seriálu Temný případ.

Jednapadesátiletý Matthew McConaughey podle webu CNN přemýšlí o tom, co by mohlo být tím pravým, co bude chtít dělat v další kapitole svého života. Uvedl to v nedávné epizodě podcastového pořadu „The Balanced Voice“ (Vyvážený hlas). Vytváří ho organizace Crime Stoppers Houston, která se zaměřuje na prevenci a řešení kriminality.

V případě úspěchu by tak mohl jít ve stopách třeba Ronalda Reagana nebo Arnolda Schwarzeneggera, kteří se coby bývalí herci stali guvernéry Kalifornie (a Reagan později rovněž prezidentem USA).

Moderátorce pořadu Ranie Mankariousové McConaughey řekl, že kandidaturu na guvernéra „skutečně zvažuje“. „Znovu si nyní procházím, jaká je moje vůdčí role, protože myslím, že mám nějaké věci pro učení a sdílení, ale jaká je moje role? Jaká je má kategorie v mé další kapitole života, do které jdu,“ popsal své myšlenky.

Podobnému dotazu byl McConaughey vystaven minulý listopad v „The Hugh Hewitt Show“. „Nevím. Chci říct, že by to nemělo být na mně. Mělo by to být spíše na lidech,“ uvedl tehdy herec a pokračoval: „Podívejte, politika se mi teď jeví jako nefunkční podnik. Ale pokud politika redefinuje svůj účel, mohl bych mít mnohem větší zájem.“

Ve sbírce má Oscara i ocenění za „nejvíce sexy muže roku“

Matthew McConaughey se narodil v Texasu a vystudoval University of Texas v Austinu. V roce 2005 byl časopisem People zvolen nejvíce sexy mužem roku a v roce 2014 získal Oscara za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli ve filmu Klub poslední naděje.

Během dosavadní herecké kariéry se objevil v desítkách filmů a potkal se s celou řadou slavných kolegů: Ve filmu Čas zabíjet (1996) si zahrál s Kevinem Spaceym, Samuelem L. Jacksonem nebo Sandrou Bullockovou, v Kontaktu (1997) s Jodie Fosterovou, v  Amistadu (1997) s Morganem Freemanem a Anthonym Hopkinsem, v Maximálním limitu (2005) s Al Pacinem nebo ve Vlkovi z Wall Street (2013) s Leonardem DiCapriem.

Hrál také v Obhájci (2011), Nolanově Interstellaru (2014) nebo v Ritchieho Gentlemanech (2019). Značnou popularitu si získal rolí policisty v seriálu Temný případ (True Detective) v roce 2014.

Tagy: