Dojemná chvíle Navrátilové. Tenisové legendě tekly slzy, když od Vystrčila přijímala medaili

Martina Navrátilová převzala stříbrnou medaili předsedy Senátu.

Medaile pro Navrátilovou

Legendární tenistka Martina Navrátilová se objevila v Praze, aby si mohla užít slavnostní ceremoniál v Hlavním sále Valdštejnského paláce. Šestašedesátiletá vítězka 59 grandslamů převzala od Miloše Vystrčila (ODS) stříbrnou medaili předsedy Senátu. V proslovu nejdříve zavtipkovala, následně ale zvážněla a popsala vztah k Česku.

Dokázala si podmanit tenisový svět a stala se legendou. Přesto vždy zůstala nohama na zemi, což ukázala i při úterní ceremonii. „Samozřejmě si toho moc vážím, ale většinou jsem zvyklá teda na zlatou,“ řekla s úsměvem Navrátilová při přebírání stříbrné medaile předsedy Senátu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Messi měl problémy na letišti. Hvězdného fotbalistu zadržela v Číně policie

Po úvodním odlehčení situace ale přešla na vážnější notu a během dojemného projevu došlo i na slzy. „Moc si toho vážím, vždycky jsem se snažila dobře reprezentovat vlast. A budu se snažit stále. Tenis mi udělal krásný život, ale taky my ho zničil, protože jsem utekla,“ uvedla tenistka.

Martina Navrátilová emigrovala do USA v roce 1975 a přišla o české občanství. Na znovuzískání posléze čekala 28 let, na Česko ale nikdy nezanevřela. „Sestra žije v Řevnicích, takže tam vždycky jezdím a ráda se vracím, hlavně si musím dávat bacha na postavu, protože vždycky jím víc, než mám, ale teď jsem hodně zhubla, takže tady můžu zůstat trošku déle,“ narážela Navrátilová na nedávné vyléčení z rakoviny, kterou porazila již podruhé. Naposledy se jí to podařilo letos v březnu.

Slavný Wimbledon dokázala vyhrát během kariéry devětkrát, což nikdo jiný v historii nezvládl. Od první účasti na slavném turnaji v roce 1973 v Londýně ještě nikdy nechyběla a letos se na tom nic nemění. „Budu tam zase, pracuju pro televizi a ráda se na to dívám,“ sdělila tenistka.

Tagy: