Messi měl problémy na letišti. Hvězdného fotbalistu zadržela v Číně policie

Jeden z nejlepší fotbalistů světa Lionel Messi se v neděli na letišti v Pekingu dostal do nečekaných problémů. Policie jej zadržela hned poté, co přiletěl na přátelský zápas Argentiny s Austrálií hraného právě v Číně. Vzal si totiž špatný pas a nepomohla mu ani jazyková bariéra, která se mezi ním a bezpečnostními složkami vzedmula.

Zádrhel pro Messiho nastal, když si na dlouhou cestu vzal svůj druhý, španělský pas, a ne argentinský, na který by se do Číny dostal bez problémů. Na Argentince se totiž nevztahuje vízová povinnost, zatímco na Španěly ano. Podle webu i24news o tom hvězdný fotbalista nevěděl, protože již dříve cestoval na Tchaj-wan, který Peking považuje za své území, aniž by potřeboval razítko, a předpokládal, že v Číně platí podobná pravidla. Problém trvalo vyřešit místním úředníkům dvě hodiny. Messimu navíc dělala problém jazyková bariéra.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Manchester City slaví obří triumf. Fotbalisté poprvé v historii vyhráli Ligu mistrů

Přesto se dočkal bouřlivého přivítání. Ani jeho zdržení nezabránilo stovkám fanoušků v dresech, aby mu aplaudovali. Ve frontě na pekingském letišti a před hotelem, kde měl být Messi ubytován, strávili několik hodin.

Lionel Messi v nedávné době překvapil svým přestupem z francouzského Paris St. Germain (PSG) do amerického Interu Miami. Původně se totiž mluvilo o jeho návratu do Barcelony či lukrativní nabídce ze saúdskoarabského al-Hilálu, který mu údajně sliboval smlouvu na 400 milionů dolarů (8,5 miliardy korun) ročně. Messi se ale nakonec rozhodl pro Inter Miami, který spoluvlastní bývalá anglická hvězda a módní ikona David Beckham.

Podle vedení Barcelony jednání o návratu Lionela Messiho ztroskotalo na tom, že hvězdný odchovanec už nechtěl nést břemeno ve špičkové konkurenci. „Předseda Barcelony Joan Laporta chápe a respektuje Messiho rozhodnutí hrát v méně náročné soutěži, kde nebude pod takovým tlakem a nebude středem pozornosti jako v posledních letech,“ uvedl klub, který rovněž v prohlášení popřál slavnému Argentinci hodně štěstí.

Tagy: