Velké, praktické a relativně levné. Korejci chtějí v Česku zabodovat s novým SUV

Korejská automobilka SsangYong začala na českém trhu prodávat novou generaci svého velkého SUV Rexton. Auto za příplatek nabízí sedmimístnou kabinu. Chlubí se výkonným motorem, automatem i pohonem všech kol. S cenou začíná pod 900 tisíci korun.

Pokud se hovoří o korejských vozech, jde většinou o značky Hyundai a Kia. Často opomíjenou automobilkou je ale také SsangYong, který se už párkrát v minulosti prodával na českém trhu, vždy ale bez většího úspěchu. Posledních pár let nabízí své vozy znovu. Jde třeba o novou generaci velkého SUV Rexton, které se právě teď začalo prodávat i na českém trhu.

SsangYong Rexton měří na délku 4 850 mm, široký je 1 960 mm. Rozvor má v jeho případě hodnotu 2 865 mm, což naznačuje poměrně robustní vnitřní prostor. I proto se nabízí ve dvou provedeních, v základu jde o pětimístné auto. Za příplatek 16 900 korun je ale k dispozici třetí řada malých sedadel vhodných zejména pro nejmladší členy rodiny.

Nafta, automat a 4x4

Auto se na českém trhu prodává pouze s jediným motorem. Jde o vznětový čtyřválec 2.2 e-XDI o výkonu 149 kW, tedy 202 koní. Ten je vždy spojen nejen s osmistupňovou automatickou převodovkou, ale i pohonem všech kol. Proto je překvapivá relativně příznivá základní cena 899 900 korun. Výbava obsahuje automatickou klimatizaci, parkovací senzory i kameru, tempomat nebo třeba full-LED světlomety.

Více výbavy lze získat ve vyšší verzi Premium. Ta už ale stojí o poznání více, automobilka si za ni na českém trhu účtuje 1 059 900 korun. Obsahuje ale modernější zadní nápravu typu multilink, která má pozitivní vliv na jízdní vlastnosti vozu. Součástí lepší výbavy je také virtuální kokpit, který řidiči nahrazuje klasické ručičkové ukazatele. Výbava Premium zahrnuje i interiér s prošívanou kůží nebo větší displej zábavního systému s navigací. Připlatit si lze za uzávěru zadního diferenciálu nebo střešní okno. Obě položky stojí shodně 13 900 korun.

Motor Výbava Cena
2.2 e-XDI Clever 899 900 Kč
2.2 e-XDI Premium 1 059 900 Kč
2.2 e-XDI Premium Plus 1 059 900 Kč

České zastoupení nabízí pro SsangYong Rexton pětiletou záruku v ceně a také pětiletou asistenci. Limitem je maximální nájezd 150 tisíc kilometrů. Aktuálně je navíc k dispozici akční balíček Premium plus, který bude po ukončení slevy stát 70 tisíc korun. Web Autosalon.tv porovnal vůz s konkurenty v podobě Hyundai Santa Fe a Kia Sorento, výsledek najdete zde.

Tagy: