Vémola šokoval rychlou výhrou, Langera ukončil za sedm vteřin. Po zápase vyzval Kincla

Oktagon 47: Karlos Vémola vs. Pavol Langer

Vémola ve vítězném rozhovoru pro CNN Prima NEWS: Šokoval jsem Bratislavu!

Moře emocí v Bratislavě. To nabídl turnaj Oktagon 47. A posledním vítězstvím Karlose Vémoly to neskončilo. Ten knokautoval Pavola Langera už v sedmé vteřině, čímž překonal rekord, který dosud činil devět sekund. Hned v kleci vyzval na další souboj šampiona střední divize Patrika Kincla. Proč? Chce prý napravit chyby, které udělal, a mezi ně počítá bodovou prohru s mužem, jehož v první bitvě v roce 2018 stejným způsobem pokořil.

Vémola hned po zápase poskytl rozhovor CNN Prima NEWS. „Vyšlo to úplně přesně podle plánu... To, že padne, jsem asi sám nečekal, ale na druhou stranu já když dám ránu, tak to je, jak když kopne bejk. Jen se trefit,“ zhodnotil svou bleskovou výhru Terminátor, který už v ringu zakřičel: „Šokovali jsme Bratislavu!“ Současně ocenil svého soupeře, na kterého se musel pečlivě připravit: „Langer je fakt frajer.“

Promotér Oktagonu Ondřej Novotný na tiskové konferenci po turnaji oznámil, že peněžní bonus za výkon večera získal Karlos Vémola. Vítěz hlavního zápasu si následně vzal slovo a bonusu se vzdal ve prospěch Pavola Langera.

„Děkuji. Z hlavy si nemůžu vzpomenout na žádnou charitu, kam ten bonus daruji. Myslím si, že poprosím Oktagon, aby ho předali mému soupeři. Byl to skvělý protivník, donutil mě připravit se nejtvrději, jak to šlo. Ve videích jsem viděl, že trénuje tvrdě, pracuje pro svou rodinu a děťátko. Chci, aby v tomto mohl nadále pokračovat. On by měl dostat ten bonus. Je to skvělý člověk a doufám, že dostane ještě větší bonus,“ prohlásil Vémola.

Vémola se teď bude připravovat na svého letitého rivala. Nevraživost mezi Karlosem a Patrikem Kinclem vzplála v roce 2018 a i po květnové odvetě bude nejspíš pokračovat dál. Vémola totiž po vítězství nad Pavolem Langerem vyzval do další bitvy právě šampiona střední divize. Chce napravit chybu, za niž považuje bodovou prohru ze zápasu číslo 2. Nyní je důležité, co na to Kincl. Ten se v nedávném rozhovoru pro CNN Prima NEWS vyjádřil dost jasně.

ČTĚTE TAKÉ: Šampion Kincl s Vémolou definitivně skončil. Prozradil, že fandí seriálu Eliška a Damián

„Uzavřel jsem si to. Jsem rád že jsem vyhrál a uštědřil mu asi nejhorší porážku v jeho kariéře a tím to pro mě skončilo. V životě s ním nepůjdu na kafe, nepokecáme o čemkoliv a ten člověk je mi jedno,“ řekl Kincl k Vémolovi.

Zápas číslo 3 by se měl případně uskutečnit ještě letos na turnaji Oktagon 51 v pražské O2 areně 29. prosince.

Co řekl Terminátor před zápasem? Podívejte se na video

Historie sporů

A proč se vlastně Vémola s Kinclem nesnášejí? Ani v tom se nedokážou shodnout. Vítěz odvety tvrdí, že ho na začátku naštvalo Terminátorovo tvrzení ze sociálních sítí: „Jsem neustále připravenej dokazovat, že jsem česko-slovenská jednička v jakékoliv váze. Sedmdesát sedm, osmdesát čtyři, devadesát tři, těžká váha. Je mi to celkem jedno.“ Kincl obratem reagoval: „Moc dobře víš, že když mluvíš o sedmdesát sedmičce, jsem tady já.“

A pak se dohodl první souboj ještě pod křídly organizace XFN. Vítězem na body po třech kolech se stal tehdy Vémola. Ten přitom vidí semínko nevraživosti v něčem jiném. „Kincl byl tenkrát matchmaker (sestavoval zápasy, pozn. red.), můj kamarád. A já mu říkám: ‚Kámo, já jsem v prdeli s průduškama, já chcípám.‘ Tři dny na to: ‚Tak tě teda, Vémolo, vyzývám!‘ Jezdil za mnou do Londýna, normálně jsme se kamarádili, beru to tak, že jsme byli přátelé a on se na mně chtěl zviditelnit,“ vysvětloval před časem Vémola ve videu organizace Oktagon.

Dojde na trilogii Kincl vs. Vémola? Uvidíme. Rukavice je vhozena.

Tagy:
Bratislava MMA Karlos Vémola Oktagon Patrik Kincl Bratislava Pavol Langer