Vémolova odveta se slovenským rivalem se ruší. Nevím, co k tomu teď říct, přiznává bojovník

Karlos Vémola při natáčení nové dokumentární série Karel vs. Karlos

Samuel Krištofič knockoutoval Vémolu do dvou minut

Mělo se jednat o jeden z velkých soubojů letošního roku, ale nakonec k němu nedojde. Karlos Vémola měl na turnaji Oktagon 63 v Bratislavě stanout proti slovenskému soupeři Samuelu Krištofičovi, který porazil K.O. českého Terminátora 29. prosince 2023 v pražské O2 areně. Rodák z Bratislavy se ale zranil, odveta tak letos není možná. „Tenhle zápas mě vytáhl z důchodu. Celá příprava přijde vniveč,“ lituje nyní Vémola.

Tento zápas by zajímal asi každého, kdo viděl šokující prohru Karlose Vémoly na konci minulého roku. Samuel „Pirát“ Krištofič tehdy českého bojovníka knockoutoval už v prvním kole po pekelné přestřelce. Nyní se oba MMA válečníci měli znovu střetnout v Bratislavě, k tomu ale nedojde. Krištofič musel souboj odpískat kvůli zranění.

ČTĚTE TAKÉ: Odsouzený dealer vychovává mou dceru, stěžuje si Soukup. A co odveta s Dopitou v Clashi?

„Úplně nevím, co bych k tomu řekl. Moje první reakce je, že mě to samozřejmě strašně mrzí. Tenhle zápas mě vytáhl z důchodu. Celá příprava přijde vniveč z toho důvodu, že křížový vaz je na dlouho. V té divizi nikdo není a Ondra Novotný zatím nikoho nemá,“ říká Vémola. Jeho jméno však na seznamu zápasů turnaje Oktagon 63 stále figuruje, s tím, že soupeř je zatím neznámý.

„Jediný, kdo by připadal v úvahu, což nejde, je vítěz zápasu Pavol Langer vs. Will Fluery, ale to je hrozně blízko před tím zápasem (12. 10.). Byla by tam možnost posunout to do O2 arény. Ale já jsem slíbil celé své rodině, že budeme mít poprvé klidné Vánoce. Takže O2 arenu prostě nechci. Navíc jsem to bral jako přípravu na Attilu Végha. Protože jsem v důchodu a myslím konec kariéry vážně,“ dodal Vémola.

Přiznal také, že je rád, že jemu se zranění vyhnulo. „Bude to znít blbě, ale jsem v uvozovkách rád, že se to stalo soupeři, a ne mně. Já totiž chápu, že to je sport a zranění se může stát a nedá se s tím nic dělat, ale myslím, že druhá strana by takové pochopení neměla. Kdyby se to stalo mně, tak do smrti poslouchám kecy, že jsem se po**al… Takové to je vždy, když se Vémola zraní. Takže mě to mrzí, ale jsem rád, že se to nestalo mně.“

Je tedy možné, že se český MMA bijec vrátí do klece až soubojem s hlavním rivalem Véghem?

„Momentálně je to dost čerstvé. Zatím tam nevidím moc žádnou jinou možnost. Mrzí mě to, dal jsem do přípravy fakt hodně. Lidi se do Bratislavy těšili,“ hodnotí Vémola.

Situaci prý ještě promyslí, bude jednat s vedením organizace, a pak dá přednostně svým fanouškům vědět, co bude dál.

Tagy:
zranění Vánoce Bratislava MMA Karlos Vémola sport Attila Végh bojová umění starobní důchod O₂ arena sportovní disciplína kombinovaná bojová umění