Bučení na Muradova? Stádo, reaguje trenér. Vémola poradil, jak si znovu získat diváky

Muradov vyhrál v Brně nad Angličanem na body

Oktagon 61: Muradov vs. Askham

Návrat na českou scénu po pěti letech, ovšem za zvuků bučení. Přesně to zažil Machmud Muradov na turnaji Oktagon 61 v Brně. I když soupeře z Anglie jasně vybodoval, průběh zápasu zjevně nebavil některé fanoušky v sále. A ti to dávali hlasitě najevo. „Je to jenom z toho důvodu, že lidi si prostě neuvědomují, jak kvalitní Scott Askham je,“ zastává se Karlos Vémola kolegy ve vyjádření pro CNN Prima NEWS.

Takzvaně pohlídané vítězství. Bojovník z Uzbekistánu Machmud Muradov soupeře Scotta Askhama k ničemu nepustil a měl jasně navrch. Souboj se ale odehrával hodně na zemi, kde si Muradov udržoval pozici. To ale diváky v brněnské hale nebavilo a tak postupem času začali pískat a bučet.

ČTĚTE TAKÉ: Triumfální návrat Muradova lidé vypískali. Pudilová si prošla nečekaným peklem

Po zápase měl ale promotér Ondřej Novotný pro Muradova jen slova chvály. „Fantastický výkon proti někomu jako je Scott Askham, kterého jsi vůbec nepustil do hry,“ konstatoval šéf Oktagonu.

Vítěz se ale přesto neradoval. „Omlouvám se ještě jednou, že jsem neukázal zápas, jaký lidi očekávali, ale výhra je doma,“ řekl Muradov.

„Já myslím, že jen blázen by mohl kritizovat takový výkon proti Scottu Askhamovi,“ reagoval Novotný.

Podívejte se na náročný duel Lucie Pudilové na Oktagonu 61

A podobně souboj hodnotí pro CNN Prima NEWS i Karlos Vémola, který byl jedním z komentátorů turnaje. „Tak nebyl to úplně atraktivní zápas. Ale je to jenom z toho důvodu, že lidi si prostě neuvědomují, jak kvalitní Scott Askham je. To si prostě uvědomí jen pár lidí, co jsou z branže. A já ho dlouhé roky sleduju, protože jsme začínali kariéru v podobném čase, oba v Londýně,“ připomíná Vémola.

„Takže pro mě to byl obrovský výkon, jak ho Mach odkontroloval. Jak ho k ničemu nepustil. Skvěle zvládnutý zápas. Chápu, že to pro diváky nebylo atraktivní. Oni Macha už ani při nástupu nijak extra nevítali, což je asi tím, že byl pět let mimo a diváci si na něj odvykli. A aby si je získal na svou stranu, bude muset udělat nějaký atraktivní zápas.“

Jakub Tichota zažil na Oktagonu 61 doslova krvavou bitvu

To trenér Muradova a sám aktivní bojovník Petr Kníže má na bučící diváky ostřejší názor. „Stádo se bude chovat vždy jako stádo, tudíž bučení mě nepřekvapuje,“ uvedl kouč pro CNN Prima NEWS. „Za mě to byl dobrý taktický výkon. Poslední kolo sice dost opatrné, ale bylo to na jistotu. Neudělat chybu bylo důležité, protože jde o cestu k titulové bitvě, a ta je pro nás stěžejní,“ dodal Kníže.

„V UFC Mach atraktivní zápasy dělal, dostal tam několikrát i bonus. Tak bude muset předvést něco takového i v Oktagonu, aby si zase získal všechny na svou stranu. Diváky si získáme jen záživnými zápasy. Pro mě to byl skvělý výkon, ale nebyl to zkrátka záživný zápas,“ dodal Vémola.

Parádní rozlučku s kariérou si na Oktagonu 61 užil Tomáš Hron

Tagy: