Brutální útok ve Valdicích. Vězeň napadl dozorce kovovými dveřmi a pěstmi, ukazuje video

Vězení Valdice

Vězeň napadl dozorce

Napadení dozorce ve valdické věznici řeší královéhradecká policie. Muž, který si podle informací CNN Prima NEWS odpykává trest za násilné trestné činy, si měl vůči zaměstnanci věznice počínat velice brutálně. Dozorce skončil zraněný na neschopence.


Pravidelná kontrola jednotlivých cel nejprve probíhala v klidu. Pak ale přišel nečekaný zvrat. „Při bezpečnostní prohlídce cely měl třiatřicetiletý vězeň bezdůvodně uchopit téměř dvacetikilové kovové dveře a prudkým pohybem je po dozorci hodit,“ uvedla mluvčí police Královéhradeckého kraje Eliška Majerová. „Následně se odsouzený proti příslušníkovi rozběhl a začal jej fyzicky napadat,“ sdělila mluvčí vězeňské služby ČR Markéta Prunerová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Mladík měl v Hradci přinutit k sexu osmiletou školačku. Policie podezřelého po měsíci dopadla

Dozorci jsou ovšem na podobné excesy trénovaní. Kolegové napadeného muže rychle zareagovali a útočníka zpacifikovali. „K odvrácení útoku byly použity donucovací prostředky, hmaty a chvaty sebeobrany a odsouzenému byla přiložena služební pouta,“ popsala Prunerová.

Incident se odehrál už v květnu, policie ale případ okomentovala až nyní. Napadený příslušník vězeňské služby utrpěl poranění kotníku a zad a dlouho tak nemohl do práce. Ošetřění potřeboval i utočník. „Byl ošetřen na zdravotním středisku, měl jen drobné oděrky,“ uvedla Prunerová.

Třiatřicetiletému muži za útok ve Valdicích hrozí prodloužení pobytu ve věznici až do roku 2035. Původní trest mu přitom měl vypršel už za dva roky.

Tagy: