Smrtelná nehoda u Krupé: Z mostu se zřítila dodávka, pád z výšky 15 metrů nepřežili dva lidé

U Krupé na Rakovnicku po pádu dodávky z rozestavěného mostu zemřeli dva lidé

Na Rakovnicku po pádu dodávky z rozestavěného mostu zemřeli dva lidé

U Krupé na Rakovnicku v pondělí ráno po pádu dodávky z rozestavěného mostu zemřeli dva lidé, další dva utrpěli vážná zranění, záchranáři je transportovali do pražských nemocnic. Dodávka se stavebními dělníky dostala smyk a zřítila se z 15 metrů. Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání dvou trestných činů, a to usmrcení z nedbalosti a těžké ublížení na zdraví z nedbalost, řekla krajská policejní mluvčí Michaela Richterová.

Nehoda se stala kolem 7:45. „K neštěstí došlo na mostě, kde probíhají stavební práce, na mostě se pohybují pouze dělníci a vozidla stavebních firem, dodávka stavební firmy se čtyřmi lidmi měla jet provést nějaké stavební práce, dostala smyk a zřítila se dolů z výšky 15 metrů, na místě byli dva mrtví a dva těžce zranění,“ řekla Richterová. U zemřelých kriminalisté nařídili soudní pitvu. Podle Richterové se jednalo o cizince.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Námraza komplikuje dopravu. Na Mostecku se při karambolech na silnici zranilo pět lidí

Situaci přímo z místa nehody popsala CNN Prima NEWS rovněž jedna z obyvatelek obce Krupá, která bydlí pouhých pár desítek metrů od místa tragédie: „Jeli tady hasiči i sanitky. Asi čtyři sanitky, a když jely zpátky, tak už nehoukaly, až na hlavní silnici. Sanitky stály pod mostem. Spadli (dělníci) na stranu směrem ke kostelu. Myslela jsem si, že se tam spíš někdo přiskřípl mezi ta železa, co tam zvedají. Je to strašná tragédie.“

Dva lidé utrpěli těžká mnohočetná poranění, řekla mluvčí záchranné služby Monika Nováková. „U jednoho pacienta měl lékař podezření na krvácení do břicha, dále podezření na zlomeninu pánve a horní končetiny,“ doplnila Nováková.

Neštěstí se stalo na mostě přes Krupou na silnici I/6 u nádraží Krupá. „Jedná se staveništní úsek dálnice D6,“ řekla Richterová. U Krupé buduje Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) další úsek dálnice D6 od roku 2022, hotový by měl být letos. Součástí víc než šestikilometrového úseku je mimoúrovňová křižovatka a několik mostů.

Smlouvu na stavební práce u Krupé má ŘSD uzavřenou se společností Metrostav Infrastucture. „Nejednalo se o zaměstnance naší firmy, šlo o nehodu subdodavatelské společnosti, která na stavbě pracuje. Situace nás každopádně zasáhla a vyjadřujeme upřímnou soustrast pozůstalým,“ uvedl mluvčí Metrostav Infrastucture Michal Jurman.

Policisté v regionu řeší kvůli namrzlým silnicím větší množství dopravních nehod. „Od půlnoci do 9:30 jich bylo přes 70,“ řekla policejní mluvčí Vlasta Suchánková. „Nehody evidujeme napříč celým krajem, ale nejhorší situace byla na dálnici D10, Kutnohorsku a Nymbursku,“ dodala. Většina kolizí se obešla bez zranění nebo jen s lehčími zraněními.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Detailní záběry z místa tragédie ukazují zničenou dodávku i rozsaha vyšetřování

Tagy:
zranění policie silnice smrtelná nehoda stavební firma Krupá okres Rakovník AKTU.cz