Drůbežárnu v Lánech zachvátil požár, nepřežilo 9000 zvířat. Případ už řeší policie

Požár drůbežárny v Lánech

Požár drůbežárny v Lánech

V pondělních večerních hodinách propukl požár v drůbežárně v Lánech na Kladensku. Hasiči ho po hodině dostali pod kontrolu, příčinu nehody nyní vyšetřují policisté. Uvnitř bylo podle informací CNN Prima NEWS asi 9 000 zvířat, převážně kachňat, přežilo jich 300.

Majitel, kterému byla po dohašení budova předána, přišel o podstatnou část svého chovu. Z asi 9 000 kusů drůbeže se jich podařilo zachránit přibližně 300. Případem se bude zabývat veterinární správa.

ČTĚTE TAKÉ: Požár v Horních Počernicích: Hasiči evakuovali 20 lidí, záchranáři využili i Fénixe

Svědek, který ale nebyl přímo na místě, požár hasičům ohlásil před 20:00. „Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že požárem je zasažená zhruba polovina haly,“ popsala mluvčí středočeských hasičů Veronika Švorcová Mocová.

Policisté spolu s hasiči nyní pátrají po příčině plamenů. Podle informací CNN Prima NEWS se oheň nejspíše rozšířil po závadě na vytápění.

Pod kontrolu dostali hasiči požár po necelé hodině. Následovalo dohašování a odvětrávání silně zakouřeného objektu.

Pro majitele drůbežárny jde o druhé neštěstí během několika měsíců. Loni v lednu se mezi zvířaty rozšířila ptačí chřipka. Hasiči a zaměstnanci Veterinární správy tehdy zlikvidovali na 10 000 kusů drůbeže.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Nákupní dům v Chomutově mohlo zapálit dítě. V blízkosti obchoďáku odpalovalo pyrotechniku

Tagy: