Bezohlednost policistů v Praze vyvolala pobouření. Na přechodu ohrozili chodce, ukazuje video

Velké pobouření vyvolalo video zobrazující situaci na dvouproudé silnici s přechodem pro chodce v pražských Kobylisích. Zatímco jedno z aut zastavilo, aby chodce pustilo, druhý vůz ve vedlejším pruhu přidal plyn. Šokující na celé záležitosti je fakt, že chodce ohrozilo policejní vozidlo.

K incidentu došlo podle majitele prvního z vozidel, který video pořídil a následně zveřejnil na sociální síti X, v sobotu kolem 15:30 v ulici Nad Šutkou v pražských Kobylisích. Chodci naštěstí byli ostražití a před vstupem do vozovky se rozhlédli, nicméně na záběrech je vidět, že nad celou situací kroutí hlavou.

ČTĚTE TAKÉ: Nehoda traktoru při protestech v Praze. Policie odhalila příčinu, zraněnou ženu museli ošetřit

A stejně tak i komentující, kteří video shlédli. „Za tohle bych bez milosti bral papíry, aspoň na půl roku,“ napsal jeden z nich. „Když to udělá obyčejný řidič, tak je idiot a měl by dostat pokutu. Když to udělá policista, měl by mít trest dvakrát vyšší, protože má jít příkladem,“ dodává další.

Někteří lidé se zamýšlejí nad možností, zda policisté nejeli k případu a neměli proto přednost v jízdě. Video je však bez zvuku, nelze proto poznat, zda byl využit zvukový signál. Světelná signalizace však očividně zapnutá nebyla.

„Po zjištění a zhlédnutí videa v mediálním prostoru jsme jej předali služebnímu funkcionáři s kázeňskou pravomocí, který se jím bude zabývat. V případě zjištění jakéhokoliv protiprávního jednání bude postupováno podle služebního zákona,“ sdělil pro web Novinky.cz mluvčí policie Richard Hrdina.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Nebezpečné přechody v Česku. Dopravní experti varují zejména před tím v centru Prahy

Tagy:
policie přechod pro chodce Praha Kobylisy doprava sociální síť X video