Virgin Galactic představil novou vesmírnou loď. K letu slibuje i unikátní SUV

Společnost Virgin Galactic miliardáře Richarda Bransona láká soukromé cestovatele do vesmíru na novou loď. K letence za zhruba 5,5 milionu korun si mohou zájemci pořídit i unikátní Range Rover Astronaut Edition. Aktuálně se chce do kosmu vydat 600 lidí.

Kupte si letenku do vesmíru a jako bonus si můžete pořídit unikátní Range Rover v edici pro kosmonauty, na který ti, již se nevydají za hranice zemské atmosféry, nedosáhnou. Tak nějak by mohla znít reklama na aktuální službu společnosti Virgin Galactic, která nabízí soukromým osobám lety do vesmíru.

Společnost miliardáře Richarda Bransona představila nový raketoplán nazvaný VSS Imagine, který je nápadný nejen svým futuristickým tvarem, ale i zrcadlovým povrchem. Ten má posloužit jako tepelný štít při návratu stroje do atmosféry. Virgin Galactic chce uskutečnit ročně až 400 letů. A že se musí otáčet – aktuálně si letenku v přepočtu za asi 5,5 milionu korun pořídilo už 600 zájemců.

Kromě komfortního servisu jim bude nabídnuto i speciální auto, které je na prodej pouze těm, již se vydali do vesmíru. Luxusní SUV Range Rover Astronaut Edition má speciální modrý lak nazvaný Zero Gravity Blue, který se podle designérů automobilky inspiroval efekty noční oblohy. Uvnitř je logo značky a unikátní držák nápojů vyrobený z tepelného štítu vyřazené kosmické lodi. Cena vozu není známá, ale bude se blížit sumě za letenku. Základní Range Rover totiž na českém trhu startuje těsně pod hranicí tří milionů korun.

Automobilka Jaguar Land Rover spolupracuje s Virgin Atlantic už od roku 2014. Spojenectví obou firem nyní podtrhl fakt, že při představení nové vesmírné lodi to byl právě unikátní Range Rover, který ji vytáhl z hangáru. Kolik soukromých astronautů nakonec právo na odkup vozu využije, zatím není jasné. Jedním z nich by ale mohl být i sám Richard Branson, který se na palubě svého stroje také chystá vyrazit do kosmu.

Tagy: