Virtuálním trávníkům vládne staronový šampion. Klokan ve finále porazil slávistu

Králem tuzemských virtuálních trávníků je klokan. Matěj Dunka obhájil svůj titul a po roce se opět stal mistrem České republiky ve videohře EA Sports FC 24. Ve finále porazil slávistického zástupce Lukáše Poura. Podívejte se, jaká panovala atmosféra na finále MČR FC 24 powered by Hyundai.

První dubnovou sobotu vyrazila do Prahy nejlepší osmička domácích hráčů videohry EA Sports FC 24. Na finálovém turnaji se zástupci pražských Bohemians, Slavie a Sparty nebo ostravského Baníku poprali o titul českého mistra.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Putin navrhuje výrobu vlastní herní konzole. Vznikne ruská náhrada PlayStationu?

Nakonec uspěl obhájce titulu Matěj Dunka alias Matejs, který ve finále porazil slávistu Lukáše Poura. „Pocity jsou úžasné. Moc jsem to nevnímal, na mě to dopadne až přijdu domů. Tam budou jiné pocity,“ říkal po triumfu dojatý Dunka.

Opět potvrdil, že je skutečným vládcem letošní sezóny. V půlce března se stal eFotbalistou roku, loni na podzim ovládl turnaj MČR FC v Brně, poté si z Ostravy odvezl bramboru za čtvrté místo, ale v dalším klání FC Online získal stříbro. Nyní je opět tuzemským mistrem. „Byla tu skvělá atmosféra, lidi řvali, super,“ chválil si atmosféru pražské Vodafone PLAYzone Arény.

Jeho finálové vítězství se však nerodilo snadno. Pour šel už ve třetí minutě do vedení, které po chvíli navýšil na dvoubrankový rozdíl.

Jenže Dunka dokázal do poločasové přestávky otočit stav utkání. Do druhé půle šel s vedením 3:2. Poté přidal ještě jednu branku a bylo jasné, že slávistický soupeř už s utkáním nedokáže nic udělat. Pour však po porážce 2:4 a druhém místě nebyl příliš zklamaný.

„Chtěl jsem být první. Udělal jsem nějaké chyby a dostal pár blbých gólů, ale tak to je. Matěj hraje dobře. Jsem smutný, ale zároveň musím říct, že jsem si to moc užil. Bavilo mě, jak jsem hrál a po dlouhé době jsem si to užil,“ shrnul svůj výkon Pour.

Z Prahy nakonec neodjížděl s prázdnou, protože za své výkony v průběhu sezony opanoval bodovací soutěž Kooperativa Faktor. Ta ocenila nejpoctivějšího hráče EA Sports FC 24. Hráči sbírali body za počet přihrávek a naopak za fauly a žluté či červené karty byli penalizováni.

„Bylo to příjemné zpestření, se Seronem ze Sparty jsme se hecovali. Za celou sezónu jsem nedostal ani žlutou kartu, to je super,“ připomněl Pour, že během sezóny se na hřišti choval jako slušňák a elegán.

Pour tak vedle trofeje získal i finanční odměnu 20 tisíc korun. V součtu s prémií za druhé místo si z tuzemského mistrovství v EA Sports FC 24 odvezl 37 500 korun, čímž si vydělal víc než jeho přemožitel ve finále. Dunka ale vedle 30 tisíc korun získal na týden elektrický vůz Hyundai Ioniq 6 a zároveň bude v příští sezóně členem fotbalové eRepre.

V novém ročníku oblíbené fotbalové série EA Sports FC se bude účastnit prestižních turnajů národních týmů. Pokračování EA Sports FC 25 vychází 27. září, poté se opět rozjedou tradiční české soutěže v této hře.

Konečné pořadí MČR FC 24 powered by Hyundai:

  1. Matěj „Matejs“ Dunka – Bohemians Entropiq
  2. Lukáš „T9Laky“ Pour – Slavia esports
  3. Dominik „Seron“ Čermák – Sparta eSports – ENTERPRISE
  4. Mario „MarioOoso99“ Gumbrešt
  5. Jakub „CptKubajz“ Pudil – Slavia esports
  6. Dominik „Revy“ Révai – Team Unity
  7. Martin „Dalas“ Vujtík – eSport FC Baník Ostrava
  8. Miroslav „Totik“ Tóth – eSport FC Baník Ostrava

VIDEO: Tým fotbalisty Jankta slaví titul. Vrchol esportu přinesl hvězdnou show i žádost o ruku

Tagy: