Vítěz MČR Double: Jsem rád, že jsem prokázal, kdo je nejlepší hráč PUBG v Česku

Přestože tým Entropiq vznikl teprve letos v lednu, na Vodafone MČR 2020 v PUBG byl jednoznačným favoritem. Už od počátku turnaje, který je vyvrcholením celoročních bojů těch nejlepších hráčů na domácí scéně, se Hawki, RedgieBeardo, Double a Nowikk pyšnili dobrou konzistentností. Díky té se také před finálním dnem usadili na čele tabulky a svou pozici již nepustili. Hráčem turnaje byl už podruhé za sebou zvolen Vojtěch „Double“ Ptáček, s nímž vám přinášíme rozhovor.

Jak s odstupem několika dní hodnotíte náročnost cesty za titulem?
Na konci ročníku se nám zformovaly poměrně silné celky, takže jsem to rozhodně nebral na lehkou váhu. S naším trenérem jsme analyzovali předešlé turnaje a sledovali ostatní týmy, abychom věděli, co máme čekat.

Do turnaje jste ovšem vstupovali jako favoriti.
Ano, proto jsme náš styl nijak neměnili a stále hráli naši hru. První den bych popsal jako dobrý start. Vytvořili jsme si dobrou výchozí pozici, na které jsme potom začali stavět. V sobotu jsem začal hrát a předvedli jsme dobrý konzistentní výkon s pár velmi podařenými hrami. Kdyby se nestala jedná nešťastná situace, pravděpodobně bychom utekli už na konci soboty. Když jsme vyhráli druhý zápas na Miramaru, turnaj byl v té chvíli víceméně rozhodnutý.

Když porovnáte minulý rok s tím současným, bylo těžší získat titul v roce 2019, nebo letos?
Minulý titul byl určitě těžší. Tehdy jsme nebyli v roli favorita, což byla ale vlastně výhoda. Byli jsme ve stínu Inside Games, kteří právě v minulém ročníku neunesli tlak. Tenhle rok jsme v průběhu roku jako jediný tým z CZ/SK pravidelně bojovali s evropskou scénou, takže jsme oproti ostatním měli zkušenosti, které jsme mohli využít. Také máme od ledna za sebou Entropiq, který svým zázemím, realizačním týmem a přípravou posouvá náš tým dál.

Vnímal jste před turnajem, že by například Inside Games měli být největšími konkurenty?
Inside Games byli určitě správně vnímáni jako naši největší konkurenti. Jak jsem už zmínil, připravovali jsme se na všechny, takže jsme věděli, co očekávat. IG měli velmi kvalitní hráče. Vyzdvihl bych zejména KnorkiSe, kterého jsem před turnajem zmiňoval jako nejlepšího hráče turnaje, kromě mého týmu tedy.

Překvapilo vás po prvním dni, že vás proháněly týmy, od kterých to málokdo čekal?
Samozřejmě to bylo od některých týmů překvapení, ale například od FADEE jsem to trošku čekal. Měli dobré individuální hráče a bylo to jenom o tom, jestli fixnout jejich macro play a synergii. Na druhou stranu jsme viděli, že ty týmy, co byly nahoře, nemají zas tolik zkušeností a pravděpodobně neudrží tempo v následujících hrách. Právě proto se mi hodně líbil formát 24 her.

Bylo složité soustředit se po celou dobu

Sobotní den byl opravdu dlouhý, jak jste se na takový maraton fyzicky připravovali?
Všichni hrajeme hodně v porovnání s ostatními hráči na MČR, takže jsme měli takovou menší výhodu. Navíc nám v tomto ohledu pomohl bootcamp a servis od Entropiq, takže jsme se dokázali soustředit všech 10 zápasů. Ale přímo fyzicky jsme se na sobotu nijak nepřipravovali. Osobně jsem zvyklý z fotbalu, takže 10 her byla pro mě procházka růžovým sadem. Mentálně se soustředit po celou dobu samozřejmě bylo těžší. Myslím ale, že jsme se s tím poprali dobře.

Vy sám jste v sobotu začal zářit naplno. V čem vidíte svou nejsilnější stránku?
Z pátku na sobotu jsem zanalyzoval všechny zápasy, co jsme hráli. Zapřemýšlel jsem, proč jsem v pátek nehrál tak, jak bych si představoval. To jsem pak využil další den v kombinaci s mojí celoroční prací. Moje nejsilnější hráčská stránka je rozhodně work ethic. Jsem si jistý, že jsem tomu dal ze všech hráčů nejvíce.

Nemáte to ale někdy tak, že vás třeba tým i zastavuje, ať neblázníte až tak moc?
V nějakých situacích určitě a myslím si, že je to do jisté míry dobře. Všechno by mělo být komunikováno, takže když někdo jde dělat play, dává informace spoluhráčům a oni mu například řeknou jejich názor. Ale ten určitý hráč to v dané situaci vidí většinou nejlépe, takže pak je na něm, jak se cítí.

V neděli jste byli stále ve vedení. Neměli jste nutkání začít hrát pasivněji?
Po výhře na osmnácté mapě jsme byli v klidu a víceméně jsme se nesnažili nijak měnit playstyle. Šli jsme dál mapu po mapě.

Byl na vás kdykoliv v průběhu turnaje vůbec vyvinut nějaký tlak vůči tomu, jak vysoké máte ambice?
Nic takového jsem přímo necítil. Šli jsme do turnaje s tím, že se soustředíme hru od hry na maximální výkon. To byla naše největší síla oproti minulému roku, za což patří díky Entropiqu a zejména našemu mentálnímu kouči Mariánu Jelínkovi Jr.

Pro nás sezóna nekončí

Dvakrát po sobě jste se stal nejužitečnějším hráčem turnaje. Jaký je to pocit?
Upřímně to pro mě není nic moc, z čeho bych se hodně těšil. Jsem však rád, že jsem pomohl týmu k titulu. Doufám, že jsem pobavil, naučil a zejména inspiroval ty, kteří tvrdě pracují každý den, aby si splnili svoje sny. Se vší úctou je to stále jen česká scéna a moje cíle jsou už pár měsíců někde jinde. Jsem také rád, že jsem ukázal všem, kteří pochybovali, kdo je nejlepší hráč PUBG v Česku.

Dokážete nastínit, jaké jsou vaše nejbližší týmové plány?
Zůstávají stále stejné, pro nás sezona ještě nekončí. Již tento víkend hrajeme Odyssey League Finals s prize poolem 25 tisíc euro a poté DreamHack Winter. Takže teď se maximálně soustředíme na další dva turnaje. Brzo snad budeme znát oficiální program od PUBG na příští rok a začneme budovat strukturu v podobě makrocyklů sezóny a plánovat jednotlivé tréninkové cykly. Jedno ale můžu říct: v roce 2021 budeme ještě větší profíci.

Tagy: