Vítězství Spolu pomohl Babiš. Jeho negativní kampaň vejde do dějin, říká komentátorka

Analytička Lenka Zlámalová

Vyjádření politologů

Koalici Spolu se povedl finiš kampaně. Paradoxně jí k vítězství pomohl sám premiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš. CNN Prima NEWS to řekla komentátorka Lenka Zlámalová, která se také vyjádřila ke zdravotnímu stavu prezidenta Miloše Zemana.

„Myslím, že koalici Spolu se velmi povedl finiš kampaně. Začala sázet na ekonomická témata. Myslím, že headline Babišovo zdražování velmi zabral,“ má jasno Zlámalová.

Podle komentátorky výsledku koalici Spolu pomohl sám Babiš. „Negativní kampaň na Piráty zafungovala. Jejich voliči se nepřesunuli pryč, ale vypadá to, že přešli ke koalici Spolu. Paradoxně to vůbec neoslabilo vládní většinu. Velmi efektivní negativní kampaň Andreje Babiše, která jemu vůbec nepomohla, se zapíše do učebnic politologie,“ pokračovala Zlámalová.

Společností také aktuálně rezonuje zdravotní stav prezidenta Zemana. „Po všech pochybnostech by měl (Zeman) vystoupit veřejně, aby lidé viděli, že je schopen vykonávat úřad, a zcela jasně pohovořit v live vysílání k voličům a vysvětlit jim svůj další postup. Pokud to neudělá, vzniknou obrovské pochybnosti, v jakém je pan prezident stavu, zda je schopen vykonávat úřad, zda rozhoduje sám a nerozhoduje někdo jiný,“ doplnila komentátorka.

Tagy: