Konečné výsledky v jednotlivých obvodech

100,00 % okrsků sečteno
21,74 % volební účast




55,97 %

Jaroslav Doubrava

Jaroslav Doubrava

55,97 %

44,02 %

Pavel Sušický

Pavel Sušický

44,02 %

Konečné výsledky pro obvod Ústí nad Labem

Jaroslav Doubrava /S.cz/ Severočeši.cz
starosta obce, věk 62 let

55,97 % 11 602 hlasů

MUDr. Pavel Sušický /ODS/ Občanská demokratická strana
oční lékař, senátor, věk 59 let

44,02 % 9 125 hlasů

Kompletní výsledky pro obvod Ústí nad Labem za 1. kolo

MUDr. Pavel Sušický /ODS/ Občanská demokratická strana
oční lékař, senátor, věk 59 let

27,01 % 8 625 hlasů

Jaroslav Doubrava /S.cz/ Severočeši.cz
starosta obce, věk 62 let

23,15 % 7 391 hlasů

PaedDr. Gustav Krov /ČSSD/ Česká strana sociálně demokratická
ředitel Muzea města Ústí n.L., věk 46 let

20,85 % 6 656 hlasů

PaedDr. Jan Eichler Strana Zdraví Sportu Prosperity
ředitel DDM Ústí n.L., věk 49 let

11,67 % 3 728 hlasů

PaedDr. Petr Brázda /KSČM/ Komunistická strana Čech a Moravy
úředník KÚ Ústeckého kraje, věk 66 let

8,45 % 2 700 hlasů

Mgr. Liběna Dobrovolná /TOP 09/ TOP 09
soudkyně, věk 50 let

7,83 % 2 500 hlasů

Jan Jaroš /KDU-ČSL/ Křesťan.a demokrat.unie-Českosl.strana lidová
stavbyvedoucí, věk 51 let

1,00 % 321 hlasů

Nejnovější příspěvky k tématu

Chcete válčit, útočil Pellegrini na protikandidáta i na Pavla. Šíříte strach, oponoval Korčok

Slováci mají za sebou první duel finalistů prezidentských voleb. Exministr zahraničí Ivan Korčok a předseda Národní rady Peter Pellegrini se většinu času hádali a vzájemně kritizovali. Prvně jmenovaný například vytkl šéfovi strany Hlas-SD, že přivede celé Slovensko do minulosti a šíří strach. Pellegrini naopak tvrdil, že Korčok by společně s českým prezidentem Petrem Pavlem chtěl válčit s Ruskem.

Zeman chce i přes hospitalizaci jet podpořit Pellegriniho na Slovensko. Co Pavel a Klaus?

Aktualizováno

Český exprezident Miloš Zeman chce navzdory své hospitalizaci ve FN Motol vyrazit ještě před 2. kolem voleb na sousední Slovensko, aby zde podpořil jednoho z kandidátů – předsedu Národní rady a šéfa vládní strany Hlas-SD Petera Pellegriniho. Informuje o tom deník Blesk. Další bývalá hlava státu Václav Klaus naopak CNN Prima NEWS sdělila, že se do slovenské kampaně zapojovat nebude. Stejně tak se zachová i nynější prezident Petr Pavel.

Koho zvolí „poražení“ Slováci? Proruský Harabin odmítá podpořit Korčoka i Pellegriniho

„Vlastenec už nemá svého kandidáta.“ Tato slova uvedl na svém telegramovém kanálu poražený účastník slovenských prezidentských voleb Štefan Harabin. Právě jeho hlasy mohou 2. kolo, kam postoupili exministr zahraničí Ivan Korčok a předseda Národní rady Peter Pellegrini, rozhodnout. Harabin však odmítá oba zbylé kandidáty a naznačuje svým voličům, ať za dva týdny raději zůstanou doma.

KOMENTÁŘ: Přímá volba prezidenta je jako umělé poprsí. Nepřirozená a zbytečná

Přímá volba prezidenta – jedna z hlavních příčin fatálního rozdělení společnosti jak u nás, tak i na Slovensku, kde právě startuje zuřivá kampaň před druhým kolem. Přitom je přímá volba v parlamentním modelu asi stejně přirozená, jako když si drobná křehká dívka nechá chirurgicky vykouzlit ňadra velikosti šest. Má to ovšem jeden podstatný háček – že je to nepřirozené, a že to nakonec nadělá víc škody než užitku, tomu děvčeti nikdy nevysvětlíte. Prostě chce mít šestky a hotovo, vlak přes to nejede.

REPORTÁŽ: Šampaňské, bučení i fotbálek. Štáby prezidentský kandidátů ovládly silné emoce

Při příchodu do volebního štábu rozdával předseda Národní rady Peter Pellegrini úsměvy na všechny strany. V restauraci Aušpic na břehu Dunaje jej ihned obklopil hlouček novinářů. Kandidát do kamer a diktafonů ochotně rozdával rozhovory, stejně jako jeho spolustraníci, kteří jej do volební centrály přišli podpořit. Po sečtení hlasů úsměvy zhořkly, Pellegrini s méně než 38 procenty skončil druhý. To vítězi úvodního dějství se 42 procenty Ivanu Korčokovi se dlouho a hlasitě tleskalo. Důležitou roli ve druhém kole sehrají voliči třetího Štefana Harabina, který se umístil na třetím místě. Jeho štáb se od centrál favoritů lišil nejen až bizarně lidovým dojmem, ale také vztahem k novinářům.

Na této stránce najdete celkové volební výsledky pro senátní obvod č.31 Ústí nad Labem ve volbách 2010. Zjistíte zde počty hlasů pro jednotlivé kandidáty obvodu. Podívat se můžete také na výsledky pro obvod Ústí nad Labem v jiných letech.