Voráček odmění hokejové šampiony pozlaceným unikátem. Hraje, svítí a skrývá v sobě kus dresu

Jakub Voráček v dresu Columbusu Blue Jackets

Hokejista Jakub Flek o vítězném mistrovství světa

Luxusním darem se rozhodl podarovat zlaté české hokejisty bývalý reprezentant Jakub Voráček. Legendární útočník každému členovi mistrovského kádru věnuje unikátní pozlacený model pražské O2 areny. Celkem 31 modelů pro 26 hráčů a pět trenérů ho vyjde na necelých 1,1 milionu korun.

O svém úmyslu obdarovat členy týmu informoval Voráček na svém Instagramu. Bývalý kapitán české reprezentace má rovněž jasno o případném umístění daru na policích mistrů. „Bude se vyjímat vedle zlatý placky. Díky všem, kteří mi s tím pomohli,“ uvedl legendární „Voras“.

ČTĚTE DÁLE: Čeští hokejisté rozbili pohár mistrů světa. Napodobili hvězdy NHL i fotbalisty Realu

Model arény se pyšní řadou pozoruhodných detailů. Model je tvořen 24karátovou zlacenou fasádou s růžičkami z broušeného skla. Součástí je také osvětlený podstavec s audiovizuálními LED efekty. Model doplňuje certifikát autenticity s kusem originálního dresu. Cena jedné zmenšeniny činí 34 900 korun.

Nejedná se o úplně náhodný dárek. Voráček již několik let spolupracuje se společností zabývající se výrobou modelů stadionů a dalších miniatur, upozornil nedávno web footballclub.cz. Po nedávném vynuceném konci kariéry se mistr světa z roku 2010 začal objevovat jako mentor na střídačce kladenských Rytířů. Intenzivně se také věnuje svojí Nadaci Jakuba Voráčka. Ta se zaměřuje na pomoc pacientům trpícím roztroušenou sklerózou.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hokejový šampionát v Praze bořil rekordy. Kolik se v aréně vypilo piv a snědlo klobás?

Tagy: