Čeští hokejisté rozbili pohár mistrů světa. Napodobili hvězdy NHL i fotbalisty Realu

Divoké oslavy českého hokejového týmu na Staroměstském náměstí mají své následky – mistři světa si zřejmě v pondělí poškodili vítězný pohár. Tradičně k této „nehodě“ dochází například v NHL v případě triumfu Pittsburghu ve Stanley Cupu, zničenou trofej mají na kontě i fotbalisté Realu Madrid či jezdec formule 1 Max Verstappen.

Čeští hokejisté nejspíše během bujarých oslav po zisku zlatých medailí poškodili pohár pro šampiony. Na videu kolujícím po sociálních sítích je vidět obránce Michal Kempný, jak stojí u rozviklané trofeje, kterou si už i někdo stihl podepsat.

ČTĚTE TAKÉ: Hokejový šampionát v Praze bořil rekordy. Kolik se v aréně vypilo piv a snědlo klobás?

🏆 Pohár to nepřežil… 😅 🎥 IG/@kondel_11

Posted by Sportovní Hlášky on Monday, May 27, 2024

Vítězné trofeje končí po oslavách rozbité poměrně často.

Copa del Rey pod koly autobusu

V sezóně 2010-2011 Real Madrid porazil Barcelonu 1:0 gólem, který vstřelil Cristiano Ronaldo, a získal pohár Copa del Rey. Když skončily oslavy na hřišti, tým nasedl do autobusu a přesunul se na náměstí Plaza de Cibeles v centru Madridu, kde fotbalový tým tradičně sdílí svou radost z triumfu s fanoušky. Když byly oslavy v plném proudu, Sergio Ramos, který seděl na střeše jedoucího autobusu, ztratil úchop a trofej mu spadla pod kola vozidla, napsal web Tribuna.com.

Verstappenova trofej z Maďarska

Rozbité poháry se nevyhnuly ani světu motorsportu, když v roce 2023 jezdec formule 1 Max Verstappen vyhrál Velkou cenu Maďarska. Dvojnásobný mistr světa odložil svou trofej na stupeň vítězů, aby si mohl otevřít lahev šampaňského. V tu chvíli však Lando Norris, který skončil druhý, svou lahví udeřil o stupeň vítězů a omylem Verstappenovu trofej rozbil, informovala agentura Reuters.

Norris s Verstappenem, kteří jsou dobří přátelé, pak o incidentu vtipkovali na tiskové konferenci. „Nejsem si jistý, co se stalo,“ řekl Norris se smíchem navzdory důkazům, které viděli miliony lidí po celém světě. „Max ji jen umístil příliš blízko okraje. Musela se převrátit. To není můj problém, ale jeho,“ vtipkoval závodník.

Stanleyův pohár v ohni i ve vodě

„Úrazům“ se nevyhnula asi nejslavnější hokejová trofej – Stanleyův pohár, který je každoročně udělován vítěznému týmu NHL. Například v roce 1962 porazili Toronto Maple Leafs Chicago Blackhawks a získali svůj sedmý Stanleyův pohár v historii klubu. Během večírku po zisku poháru jim ale cena spadla do ohně a byla poškozena do takové míry, že tým musel zaplatit všechny náklady na opravu, připomněl web Bleacher Report.

Když v roce 1991 Mario Lemieux získal pohár s týmem Pittsburgh Penguins, rozhodl se zjistit, zda 35kilová kovová trofej dokáže plavat, píše web Fansided. Nebylo tomu tak. Naštěstí pohár nebylo těžké dostat zpátky na suchou zem. Lemieux a Penguins z tohoto incidentu udělali tak trochu tradici. Pohár skončil v bazénech i u Sidneyho Crosbyho či Lemieuxe i v letech 2009, 2016 a 2017, když Penguins opět pohár získali.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: REPORTÁŽ: Hoja hoj! Česká hokejová euforie, sprcha šampaňského i piva a přecpaný Staromák

Tagy: