Voyeura z Prahy fascinuje bezmoc spících. Brzy mu to už nemusí stačit, varuje sexuolog

Fantoma, který se v Praze a Středočeském kraji vloupal do několika domů a pozoroval jejich majitele, jak spí, se stále nedaří dopadnout. Štáb CNN Prima NEWS se snažil zjistit odpověď na otázku, co může být za jeho velice zvláštním chováním.

Přikrade se pod rouškou tmy a možná i záměrně si vybírá domy, které nejsou prázdné, ale spí v nich jejich obyvatelé. Poprvé se na zlodějské scéně objevil v roce 2015. Tehdy z domu ukradl věci za pět milionů korun. Od té doby má podle policistů na svědomí dalších deset případů. Ten poslední se odehrál před několika měsíci ve středočeské Řitce.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Rána jako blázen, scéna z akčního filmu. Lidé z nabouraných aut popsali střelbu na řidiče

„Od měsíce října nemáme žádné nové informace o tom, že by někde spáchal další trestný čin. V pátrání dále pokračujeme s tím, že se snažíme v lokalitách provádět opětovná šetření. Nicméně se nám ty možnosti vypátrání dále zeštíhlují,“ popsal jeden z kriminalistů.

Ti se při pátrání zaměřili hned na několik znaků, které muže charakterizují. Tedy, že nosí silné dioptrické brýle, a také, že kulhá. Ani to ale nevedlo k jeho nalezení. Od ostatních zlodějů se muž liší hlavně tím, jak se chová na místě činu. Nevybírá si jednoduché cíle. Navíc z domů se nesnaží co nejrychleji zmizet. Naopak.

Sexuolog před zlodějem varuje

Podle vyšetřovatelů rád pozoruje spící lidi. Možná ho fascinuje jejich bezmoc, že mu nemohou zabránit v krádeži. Není vyloučena ale ještě jiná motivace. Sexuální. „Důvodem podobného chování, pokud jde o sexuální deviaci, může být somnofilie. To jsou muži, které vzrušuje pozorování spících partnerek. Jde poměrně o sexuálně agresivní chování,“ vysvětlil sexuolog Petr Weiss.

Jestli skutečně muž trpí touto sexuální deviací, není podle námi osloveného sexuologa vyloučené a brzy mu nemusí stačit jen pozorovat spící obyvatele domu. „Nelze vyloučit ani to, že podobná deviace se může rozvinout v mnohem nebezpečnější. Například agresivní sadismus. Protože u agresivních sadistů je znehybnění oběti preferovanou aktivitou,“ varoval Weiss.

Pokud muže na záběrech v reportáži poznáte, určitě se ozvěte policistům na linku 158. Napsat můžete i k nám do redakce Krimi zpráv.

Tagy: